Koken met Sandra: Indiase mango smoothie.

Koken met Sandra: Indiase mango smoothie

Gember en garam masala zijn goede smaakmakers in deze Indiase mango smoothie. Beiden geven het wat pit. De citroen maakt het af met een zuurtje erbij. En het zoete van de mango maakt dat het een smoothie vól smaak is.

Ingrediënten, voor 4 glazen

  • 1 citroen
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 mango
  • 2 centimeter gember
  • 500 milliliter gefermenteerde wortelsap

Extra nodig

  • Blender

Bereidingswijze Indiase mango smoothie

Boen de citroen schoon, rasp de schil boven een steelpan en pers de vrucht erover uit. Voeg garam masala toe en laat een paar minuten trekken op laag vuur.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Schil de gember.

Maal de citroensap, mango, gember en wortelsap in een blender fijn. Zet de smoothie in de koelkast om ijskoud te worden.

Verdeel de smoothie over 4 glazen en serveer direct.

Tip

Serveer de smoothie eventueel met ijsklontjes.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie