Koken met Sandra: Foe Yong Hai
Publicatiedatum: 30 mei 2024
Pakjes Foe Yong Hai mix zitten bomvol suiker, zout en snelle koolhydraten die uw bloedsuiker en energieniveau flink uit balans brengen. Maar het is wel erg lekker. Dus maakt Sandra Ysbrandy een eigen versie! Ze voegt er lekker veel verse groenten aan toe.
Ingrediënten, voor 4 personen
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel komijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel sambal
- 2 preien
- 2 rode paprika’s
- 2 kippendijen
- 8 biologische eieren
- 100 gram taugé
- 30 gram geroosterd sesamzaad
Bereiding Foe Yong Hai
Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Snijd de knoflook fijn. Bak de knoflook, gemberpoeder, kaneel en komijn 1 minuut op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes, honing, azijn en sambal toe. Laat op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer intussen de prei in de lengte, spoel goed schoon en snijd in halve ringen. Snijd de paprika en kip in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Klop de eieren los.
Verhit de olie in een ruime koekenpan met deksel en bak de kip rondom aan. Voeg de prei met de paprika toe en bak in ongeveer 5 minuten gaar. Schenk het losgeklopte ei erover en laat met de deksel erop in 3 minuten stollen. Doe de taugé in een zeef, schenk er kokend water over en laat uitlekken.
Schuif de omelet op een bord en schenk de zoetzure saus erover. Bestrooi met sesamzaad en verdeel de taugé erover.
Tip van Sandra
Omelet die je over hebt bewaar je voor je lunch de volgende dag.
Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina.
(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)