Koken met Sandra: dadel bites met chocolade en hazelnoten
Publicatiedatum: 23 mei 2024
Dadels zijn een gezond tussendoortje. Een beetje zoet en zacht. Ze passen goed in verschillende gerechten, maar zijn ook lekker om ze in chocolade te dippen. Dan krijgt u deze dadel bites met notenpasta en hazelnoten.
Ingrediënten, voor 12 stuks
- 1 schaal medjoul dadels
- 100 gram notenpasta (amandel, cashew of 100% pindakaas)
- 150 gram pure chocolade 70% cacao
- 50 gram gehakte en geroosterde hazelnoten
Bereiding dadel bites
Snijd de dadels in de lengte aan 1 kant open en verwijder de pit. Lepel de notenpasta met een theelepel tussen de dadels.
Hak de chocolade grof. Smelt de chocolade in een kom boven een pan kokend water (au-bain-marie). Haal de kom gesmolten chocolade van de pan en wentel met een vork de dadels erdoor.
Leg op een stuk bakpapier, bestrooi met de hazelnoten en laat in de koelkast uitharden. Daarna kunt u ervan genieten!
Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina.
(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)