Bananencake van Sandra

Koken met Sandra: chocolade bananencake

Bananencake is geliefd omdat het naast lekker ook heel voedzaam is. U kunt hem eten als tussendoortje of ontbijt of bij de lunch. Sandra maakt deze cake met boekweitmeel, pure chocolade en noten. 

Ingrediënten voor 1 bananencake:

  • 3 bananen (eetrijp)
  • 150 gram volkoren boekweitmeel
  • 5 gram bakpoeder
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels honing
  • 50 gram pure chocolade 70 procent cacao
  • 100 gram studentenhaver

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de bananen en breek in grove stukken. Maal de bananen, boekweitmeel, bakpoeder, eieren en honing in een blender tot een glad beslag.

Hak de chocolade en studentenhaver grof.

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Schep het beslag erin en bedek de bovenkant van de cake met de studentenhaver. Bak 30 minuten in de oven. Dek de cake de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron: Sandra Ysbrandy, foto: Mitchell van Voorbergen)

Geef een reactie