Het recept voor broodpudding.

Koken met Sandra: broodpudding

Rondom de kerstdagen wordt er vaak veel eten gekocht. Wie daarna restjes brood, krentenbrood, croissants of kersttol heeft kan er iets lekkers mee maken! Denk eens aan broodpudding. Oud brood is hier goed geschikt voor, omdat het de melk en eieren beter opneemt.

Ingrediënten:

  • 100 gram rozijnen
  • Restje glühwein, cognac, rum, dessertwijn
  • 600 milliliter melk
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 450 gram kerststol, croissantjes, brioche, wit of bruin brood
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 appel
  • Snuf zout

Bereiding broodpudding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een cakevorm in met boter. Doe de rozijnen in een kommetje en wel ze in een restje glühwein, dessertwijn, rum of cognac.

Verwarm de melk en voeg rietsuiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Snijd het brood, de croissantjes en/of kerststol in grove stukken (alles mag!) en doe in een kom. Schenk de warme vanillemelk over het brood. De warme melk wordt opgenomen door het brood waardoor het brood zacht wordt. Roer tot een beslag. Dit beslag hoeft niet helemaal glad te zijn.

Meng de eieren, het kaneelpoeder, de rozijnen (zonder het vocht) en een snuf zout door het broodbeslag. Snijd de appel in blokjes en bak kort in olie of boter zodat de appel karamelliseert. Meng door het beslag.

Giet het beslag in de cakevorm en bak 1 uur. Laat afkoelen en snijd in plakken. Eetsmakelijk!

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie