Koken met Sandra: bounty
Publicatiedatum: 27 juni 2024
Zelf een snack maken, is beter dan een kant-en-klare. Dit is dan ook een verantwoorde bounty van Sandra Ysbrandy. Met pure chocolade, kokos, walnoten en pompoenpitten.
Pure chocolade bevat een klein beetje cafeïne, waarvan bewezen is dat het de concentratie verbetert. De pompoenpitten zitten vol omega-3 vetzuren, vezels en magnesium, die helpen bij het focussen en mentale helderheid. De grote hoeveelheid zink is bovendien goed voor uw denkvaardigheden.
Ingrediënten
- 50 gram quinoa
- 200 milliliter kokosmelk
- 5 Medjoul dadels, zonder pit
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 200 gram pure chocolade (minstens 70 procent cacao)
- Handje pompoenpitten
- 1 eetlepel walnoten, grof gehakt
- Snuf zeezout
- Extra kokosrasp
Bereiding bounty
Week de dadels 20 minuten in heet water. Bekleed een bakvorm van ongeveer 15 x 15 centimeter met bakpapier. Breng de quinoa met kokosmelk, dadels en kokos aan de kook. Laat 10 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Voeg de chocolade toe. Roer tot de chocolade gesmolten is. Meng de pompoenpitten, walnoten en een snuf zout door de chocolade en stort in de bakvorm. Strooi er kokosrasp overheen. Laat opstijven in de koelkast en snijd in kleine reepjes. U kunt de bounty’s een paar maanden in een luchtdicht bakje in de vriezer bewaren. Laat iets ontdooien voordat u ze als snack of toetje eet.
Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina.
(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)