Bloemkoolsoep met geroosterde palmkool en hazelnoot van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: bloemkoolsoep met geroosterde palmkool en hazelnoot

Een kom vol groente, dat is deze bloemkoolsoep van Sandra Ysbrandy. Lekker warm en vullend, nu de koudere dagen begonnen zijn. Met knapperige palmkool en hazelnoten bovenop. 

Ingrediënten, voor 4 personen:

  • 200 gram palmkool
  • 100 gram hazelnoten
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 bloemkool
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 knoflook
  • 1 liter water
  • 200 milliliter kokosmelk
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • Staafmixer of blender

Bereiding bloemkoolsoep

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de palmkoolbladeren, snijd de dikke nerf eruit en scheur in grove stukken. Hak de hazelnoten grof. Verdeel alles over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en hussel goed. Rooster 7 tot 10 minuten in het midden van de oven tot de palmkool licht krokant is en de hazelnoten goudbruin.

Snijd de bloemkool in grove stukken. Als het groene blad van de bloemkool er mooi uitziet kun je dit ook klein snijden. Plet de knoflook met de platte kant van het mes. Doe bloemkool, knoflook, rozemarijn, water en kokosmelk in de pan. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is. Vis de knoflook en rozemarijn eruit. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de bloemkoolsoep over 4 kommen en garneer met de geroosterde palmkool en hazelnoten en een straaltje extra vierge olijfolie.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie