Koken met MAX: doradefilet, dadelcake en flammkuchen
Publicatiedatum: 13 mei 2017
Janny, Sandra, Robèrt, Annemarie, Bart, Antoine en alle gastkoks bereiden wekelijks de heerlijkste gerechten in Tijd voor MAX. Van heel gemakkelijke gerechten tot gerechten waar net wat meer tijd voor nodig is. Er is voor ieder wat wils. De recepten zijn op onze site na te lezen. Sommige zijn zelfs voorzien van een extra instructievideo van de kok. In Koken met MAX geven we een overzicht van de recepten van de afgelopen week: 8 tot en met 12 mei 2017.
Asperges van Janny
De week gaat goed van start. Janny maakt het witte asperges met dragon- of kervelboter. Beide kruiden zijn heerlijk bij asperges. Ze maakt er ook nog een extra hapje bij van de groene asperges met rauwe ham die ze even op de grill legt.
Dorade van Antoine
Antoine maakte dinsdag een dorade filet. Een vis met een zuidelijk tintje. De tip van Antoine is om de huid niet weg te doen, want die smaakt heerlijk als hij krokant gebakken is.
Date & Walnut Loaf van Francis
Francis maakte woensdag een typisch Australische lekkernij: Date & Walnut Loaf. Deze cake met dadel en walnoten kan in een normaal cakeblik gebakken worden, maar hoort van origine in een cilindrisch cakeblik te worden gebakken. Wij hebben het recept van beide manieren!
Flammkuchen van Sandra
Een lekkernij die terrein wint in populariteit is de flammkuchen. Volgens Sandra is de basis eenvoudig en kunt u met de toppings eindeloos variëren. Wij hebben het recept voor flammkuchen met spek, uit en kaas, met kip, uit en chili mayonaise en met zalm, wakame en wasabi mayonaise.
Gevulde boterkoek van Robèrt
Niets lekkerder dan een stukje boterkoek bij de koffie of thee. Robèrt maakt er een gevuld met spijs en een vleugje citroen. Deze gevulde boterkoek is een heerlijk recept om in het weekend te maken!
Op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk in ons online kookboek. Dat staat vol me heerlijke recepten!