Duur 13:38
Gepubliceerd op 13 december 2018

Knoflook-knolselderijpuree met gehaktballen

Om de aardappelpuree extra smakelijk te krijgen doet Mounir er dit keer knolselderij en knoflook doorheen. Hij kookt het allemaal tegelijk, waardoor u alles in één keer kunt stampen. Lekker met  gehaktballen!

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 0,5 knolselderij
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • Peper, zout
  • klontje boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 0,25 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Pel de knoflook. Kook de aardappelen, knolselderij en knoflook samen circa 20 minuten.

Pel en snipper de ui. Meng het gehakt met de ui, het ei en het paneermeel en breng op smaak met peper en zout. Draai ballen van het gehakt ter grootte van een pingpongbal.

Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de ballen rondom goudbruin en gaar in circa 10 minuten. Haal de gehaktballen uit de pan en voeg een klontje boter toe aan het braadvet. Voeg de mosterd en een klein scheutje water toe en breng op smaak met peper en zout.

Giet de aardappelen, knolselderij en knoflook af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stampt tot puree. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de puree.

Verdeel de puree over borden. Verdeel hierover de ballen en schenk er wat van de jus over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer