Duur 12:59
Gepubliceerd op 24 januari 2018

Kleurrijke quinoa & doperwtenburgers

Feta is een Griekse witte kaas. De traditionele feta wordt gemaakt van schapenmelk, soms aangevuld met geitenmelk. Maar er bestaan ook varianten op basis van koemelk. Feta wordt gezouten en geconserveerd in zoutoplossing, vandaag de zoutere smaak. De zoutoplossing zorgt er tevens voor dat de kaas niet uitdroogt. Sandra verwerkt de feta bij doperwtenburgers met quinoa.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 100 gram feta
  • 1 ei
  • 75 gram havermout
  • 100 gram quinoa
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels honing
  • 1 citroen
  • peper, zout
  • 1 komkommer
  • 1 tomaat
  • 0,25 bosje platte peterselie

Bereidingswijze:

Ontdooi de doperwten. Rasp de courgette. Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de doperwten en courgette toe en bak circa 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Doe de groente in een zeef en laat het meeste vocht eruit lekken. Doe de groente in een kom en verbrokkel er de feta over. Voeg het ei en de havermout toe en meng alles goed. Vorm hier 4 burgers van. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers in circa 5 minuten om en om goudbruin.

Bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet af. Klop voor de dressing de olijfolie, honing en citroensap naar smaak door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de quinoa.

Halveer de komkommer in de lengte, lepel de zaadlijsten eruit, snijd de komkommer in blokjes en voeg toe. Snijd de tomaat in stukjes en voeg toe. Hak de peterselie fijn en voeg toe. Roer alles goed door.

Verdeel de quinoa over borden en leg er de burgers naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Herman H says:

    Wanneer jullie werken met knoflook doe je dit op een houten plank maar de geur en smaak trekken toch in het hout?

Bekijk ook

Meer