Naar cookieinstellingen
kerstmenu

Kleurrijk kerstmenu van Janny van der Heijden

Janny heeft voor de Kerst een kleurrijk driegangenmenu voor 2 personen in elkaar gezet. Krijgt u meer visite? Dan kunt het eenvoudig verdubbelen of verdrievoudigen.

Voorgerecht: citrussalade met burrata

Ingrediënten:

  • 1 grapefruit
  • 2 sinaasappels
  • olijfolie
  • rode peperkorrels (eventueel)
  • dille
  • 1 burrata

Bereidingswijze:

Schil de grapefruit en sinaasappels dik af en snijd de citrusvruchten in plakken. Schik de plakken op 2 bordjes. Scheur de burrata in tweeën en leg in het midden van de bordjes. Garneer met rode peperkorrels (of gemalen zwarte peper) en dille.  Besprenkel rijkelijk met olijfolie.

Varieer eventueel door de rode peperkorrels te vervangen door zwarte olijven.

Hoofdgerecht: fazantenborst in Parmaham met pompoen ravioli met hazelnoot boter

Fazantenborst is ook in de diepvries verkrijgbaar. Om te voorkomen  dat het borstvlees droog wordt én om het direct een  extra lekkere smaak mee te geven wordt de filet in een stuk parmaham gewikkeld.

Ingrediënten:

  • 2 fazantenborstfilets
  • peper
  • 2 plakken parmaham
  • 250 gram  pompoen ravioli
  • 2 eetlepels blanke hazelnoten
  • boter
  • eventueel wat gehakte peterselie

Bereidingswijze:

Kruid de fazantenfilets met peper en weinig zout. Wikkel elke filet in een plak parmaham.

Breng voor de pasta water met zout aan de kook. Kook de pasta beetgaar.

Rooster de hazelnoten goudkleurig. Laat ze uitdampen en hak ze grof.

Bak de filets in weinig boter goudbruin en gaar maar niet te droog. Verhit de boter tot goudbruin. Meng er de gehakte hazelnoten door. Laat de filets uitdampen en snijd in grove plakken. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Lepel de notenboter hierover en bestrooi met kleingeknipte bieslook  of fijngehakte peterselie en schik de fazantenfilets hiernaast.

Dessert: witte chocolademousse met granaatappelpitten en chocolade hulstblaadje

Ingrediënten:

  • 75 gram witte chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 2 chocolaatjes

Bereidingswijze:

Hak de chocolade grof. Los op lage stand in een steelpan de chocolade op in ongeveer 3-4 eetlepels room. Laat  afkoelen. Klop de rest van de slagroom op. Meng na afkoeling de chocoladeroom met geslagen room en schep dit in glazen. Garneer met granaatappelpitjes en een chocolaatje.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reactie

    Rammax says:

    Is de pompoenravioli kant en klaar te koop of alleen zelf te maken?

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.