Naar cookieinstellingen
Kleine taartjes met koffieroom en vanille-chocolademousse van Anne.

Kleine taartjes met koffieroom en vanille-chocolademousse van Anne

Anne behaalt de finale van Heel Holland Bakt seizoen 12. Ze grijpt helaas naast de winst, die eer gaat naar Elise. Omdat ze de finale bereikt is, is ze te gast in Tijd voor MAX om te vertellen over haar periode in de tent én ze gaat natuurlijk iets lekkers bakken. Kleine taartjes met koffieroom en vanille-chocolademousse!

Wilt u meer weten over hoe Anne Heel Holland Bakt heeft ervaren? Dat kunt u hier lezen.

Ingrediënten

Tartelette deeg voor de taartjes

  • 300 gram bloem
  • 90 gram poedersuiker
  • 0,25 theelepel zout
  • 3-4 theelepels speculaaskruiden
  • 200 gram koude boter
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 ei
  • 4 eetlepels water (optioneel)

Vanille-chocolademousse

  • 0,5 vanillestokje
  • 265 gram slagroom
  • 2,5 gram gelatine
  • 140 gram witte en pure chocolade

Koffieroom

  • 220 gram slagroom
  • 65 gram suiker
  • 5 gram oploskoffie
  • 10 gram koffielikeur
  • 55 gram eidooiers
  • 3 gram gelatineblaadjes

Chocolade flikken

  • 400 gram pure chocolade
  • 100 gram cranberries

Anne samen met haar vriendin en de kleine taartjes.

Bereiding tartelette deeg voor de taartjes

Zeef de bloem, poedersuiker en zout in de kom van je foodprocessor. Voeg nu de boter en rasp van de citroen toe en draai een paar keer, er moeten grove kruimels ontstaan. Voeg het ei toe en draai nog een keer door. Haal dit uit de kom en bebloem je werkbank, kneed het deeg met de hand tot een gelijkmatige consistentie. Laat dit nu 1 uur rusten in de koelkast.

Spray een muffinpan in met boter en strooi er wat bloem overheen (tegen het plakken). Rol vervolgens het deeg uit en steek met een ronde steker rondjes uit. Vorm deze in de muffinpan, druk het goed tegen de randen aan en prik gaatjes met een vork. Bak het blind af, dus doe wat bakpapier met bonen erin en bak af in 25 tot 30 minuten.

Haal het bakpapier eruit en bak nog even 3 minuten zonder bonen en papier. Haal ze eruit en laat afkoelen totdat u ze gaat vullen met de koffieroom.

Vanille chocolademousse maken

Week de gelatine in een ruime kom water. Doe het vanillestokje met het slagroom in een steelpan en verwarm deze, het mag niet koken. Voeg vervolgens de gelatine blaadjes toe. Schenk de room over een deel witte chocolade en een deel pure chocolade, zodat er 2 kleuren mousse ontstaat. Zet dit weg in de koelkast, zodat het kan opstijven.

Koffieroom maken

Breng de slagroom met de suiker en oploskoffie aan de kook in een steelpan. Roer in een andere kom de eidooiers met de koffielikeur los. Giet de hete room bij de eidooiers en roer dit goed door. Gooi het terug in de pan en verwarm tot ongeveer 85 graden. Roer de gelatine blaadjes erdoor. Laat afkoelen en zet koel tot gebruik.

Maak de chocolade flikken

Verwarm 2/3 deel van de chocolade au-bain-marie. Hak 1/3 fijn in kleine stukjes en houd nog even achter. Voeg vervolgens deel voor deel de kleine stukjes bij het gesmolten deel en blijf goed roeren. De chocolade komt nu op de juiste temperatuur. Doe de chocolade in een spuitzak en spuit mooie, ronde flikken. Decoreer met cranberry.

Zet de taartjes in elkaar

Vul de bodems met de koffieroom. Doe de vanille chocolademousse in een spuitzak en spuit toefjes op de room. Gebruik eventueel nog wat sinaasappelrasp ter decoratie op de toefjes. Zet de chocolade flik op het taartje.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

Donderdag 19 december is finalist Kim te gast in Tijd voor MAX op NPO 1 om 17.10 uur.

(Bron en foto: Anne)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.