stamppot van Michel Rekers

Klassieke stamppot met pit van Michel Rekers

Kok Michel Rekers is wereldkampioen stamppot koken. In het dagelijks leven werkt hij in de ouderenzorg en alleen met verse producten. Want wat Michel betreft gaat er niets boven vers. Hij deelt in MAX Ouderenjournaal en hier op MAX Vandaag één van zijn recepten, een klassiek stamppotje met een beetje pit!

Ingrediënten:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 800 gram hutspotgroenten
  • 1 winterpeen
  • zout naar smaak
  • 1 rood pepertje, gesneden zonder zaadjes
  • 1 deciliter sinasappelsap
  • 100 gram eendenborstfilet
  • oranje eetbare bloemen
  • pompoenpitten
  • 1 klontje gezouten roomboter
  • aardappelmeel

Bereidingswijze:

  • Schil en kook de aardappelen gaar en stoom droog
  • Wok de hutspotgroente samen met het pepertje beetgaar
  • Stamp de aardappelen met een stamppotstamper
  • Roer nu de gewokte groente op een laag vuur door de aardappelen tot een gladde massa. Voeg zout naar smaak toe
  • Snij winterpeen in dunne plakjes en glaceer in de roomboter
  • Verwarm de sinasappelsap en bindt deze met aardappelmeel
  • Bak de eendenborst mooi goudbruin zonder vet in de pan gaar.
  • Maak op een ovaal bord met ring een rondje hutspot, plak de geglaceerde rondjes winterpeen als een rondje eromheen. Leg op de stamppot dakpangewijs de plakjes eendenborst, schenk druppeltjes sinasappelsaus eroverheen en garneer met eetbare bloemen

(Bron: Michel Rekers)

Geef een reactie