kladdkaka

Kladdkaka van Janny van der Heijden

Kladdkaka is een supersnelle chocoladetaart. Volgens Yvon Jaspers kan iedereen deze taart maken, dus Janny waagt zich eraan. Hij hoeft maar 13 minuten in de oven, dus in een handomdraai staat er iets lekkers op tafel!

Ingrediënten:

  • 150 gram boter + extra om in te vetten
  • 150 gram poedersuiker
  • zout
  • 40 gram cacao poeder
  • 1 zakje vanille suiker of enkele druppels vanille extract
  • 2 eieren
  • 125 gram tarwebloem /  125 gram amandelmeel (voor een glutenvrije variant)
  • eventueel frambozen en ander rood fruit ter decoratie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een vorm van 18 centimeter in.

Smelt de boter en laat deze afkoelen Meng dit met poedersuiker, zout en cacao door elkaar. Voeg dan één voor één de eieren toe en spatel als laatste de bloem (of het amandelmeel) hierdoor.

Laat het mengsel in de vorm glijden en bak 13 minuten!

De taart hoort nog een beetje zacht van binnen te zijn.

(Bron: De keukentafel van het Noorden)

Geef een reactie

Reacties (7)

    Karinver says:

    Ik heb een gluten allergie, waar heeft Janny de tarwebloem mee vervangen ?
    Met vriendelijke groet ; karinver

      MAX Vandaag says:

      Beste Karinver, bedankt voor uw bericht. Wij hebben het inmiddels in het recept erbij gezet. Janny gebruikt daar dan amandelmeel voor.

      Karinver says:

      Dank jullie wel !

      everythingspossible says:

      Wel heel simpel gesteld om tarwebloem te vervangen door amandelmeel. Je krijgt een heel andere structuur en je moet meer bakpoeder toevoegen etc. Mijn zoon heeft coeliakie en ik weet waar ik over praat. Zie ook deze link:
      fitplein.nl/recepten/meelverhoudingen-gluten-vrij-meelsoorten/

    Reina Zonderman says:

    Wanneer komt de yoghurt aan de beurt in dit recept van Kladkaka ?
    En de vruchten ? En wat is er over de taart gestrooid ?
    Met vr. gr.
    Reina

      MAX Vandaag says:

      Beste Reina Zonderman, bedankt voor uw bericht. We hebben het recept inmiddels aangepast. De yoghurt is in dit geval niet gebruikt (maar kan er eventueel apart bij gegeven worden). De frambozen of ander rood fruit, zoals granaatappelpitten, kunnen helemaal op het laatst er overheen gestrooid worden.

    Reina Zonderman says:

    Dank voor de informatie