Duur 13:06
Gepubliceerd op 19 december 2017

Kipschnitzel met doperwten-avocadosalade

De meeste erwten worden gepeld gegeten. De sugar snaps en peultjes zijn ook in de schil heel lekker. De doperwt ziet er niet alleen frisgroen uit, hij is ook nog eens heel lekker en gezond. Ze zijn misschien klein, maar rijk aan vezels, vitamine B1 en B2, magnesium en ijzer. Ze zijn ideaal om door een gerecht te verwerken of koud door de salade. Sandra verwerkt ze samen met avocado in een salade en serveert er een kipschnitzel bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • 400 gram doperwten (diepvries)
  • 1 ei
  • 50 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 200 gram kipfilet (2 stuks)
  • peper, zout
  • 1 avocado
  • 2 el crème fraîche
  • 1 citroen
  • 0,25 bosje platte peterselie

Extra nodig:

  • plasticfolie

Bereidingswijze:

Breng 2 pannetjes water met een beetje zout aan de kook.

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Kook de aardappelblokjes in circa 7 minuten gaar. Giet af en laat op een theedoek uitdampen en afkoelen.

Kook de doperwten circa 4 minuten en giet af.

Klop het ei in een diep bord los met een vork. Verdeel de bloem en paneermeel over 2 andere diepe borden. Leg de kipfilets indien nodig tussen plasticfolie en sla met een pan plat om het vlees dunner te maken. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Haal de kipfilets door de bloem, dan door de eieren en tot slot door het paneermeel. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de schnitzels in circa 4 minuten om en om goudbruin.

Doe de crème fraîche in een kom en pers er de citroen boven. Hak de peterselie en voeg toe. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in blokjes. Meng de avocadoblokjes en de doperwten door de crème fraîche. Voeg de aardappelbokjes toe. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de salade over borden en leg er een schnitzel naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Peter V says:

    Nog nooit van kruisbesmetting gehoord ???

    Eerst de kip aanraken met je handen en dan even peper en zout er over, lekker met je kip handen aan de houten peper en zoutmolen zitten en dat twee keer.
    Daarna de zelfde ( schone handen ) weer aan de houten peper en zoutmolen.
    En met de handen aan de aardappels
    Is niet echt heel verstandig met kip.

    Verder ziet het er wel lekker uit

    Maar het blijft Kip en daar moet je voorzichtig mee zijn.
    Dat zeggen ze zelf altijd bij MAX

    Snipsnap says:

    Hallo Sandra,
    Ik heb dit recept gemaakt met vis in plaats van de kip.
    Heerlijk gekruid visje uit de oven, ( helemaal vers gemaakt )
    Het smaakte heerlijk, een hele goede combi.
    Bedankt voor dit recept, gaat in mijn recepten map!!!

Bekijk ook

Meer