Naar cookieinstellingen
Duur 13:06
Gepubliceerd op 19 december 2017

Kipschnitzel met doperwten-avocadosalade

De meeste erwten worden gepeld gegeten. De sugar snaps en peultjes zijn ook in de schil heel lekker. De doperwt ziet er niet alleen frisgroen uit, hij is ook nog eens heel lekker en gezond. Ze zijn misschien klein, maar rijk aan vezels, vitamine B1 en B2, magnesium en ijzer. Ze zijn ideaal om door een gerecht te verwerken of koud door de salade. Sandra verwerkt ze samen met avocado in een salade en serveert er een kipschnitzel bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • 400 gram doperwten (diepvries)
  • 1 ei
  • 50 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 200 gram kipfilet (2 stuks)
  • peper, zout
  • 1 avocado
  • 2 el crème fraîche
  • 1 citroen
  • 0,25 bosje platte peterselie

Extra nodig:

  • plasticfolie

Bereidingswijze:

Breng 2 pannetjes water met een beetje zout aan de kook.

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Kook de aardappelblokjes in circa 7 minuten gaar. Giet af en laat op een theedoek uitdampen en afkoelen.

Kook de doperwten circa 4 minuten en giet af.

Klop het ei in een diep bord los met een vork. Verdeel de bloem en paneermeel over 2 andere diepe borden. Leg de kipfilets indien nodig tussen plasticfolie en sla met een pan plat om het vlees dunner te maken. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Haal de kipfilets door de bloem, dan door de eieren en tot slot door het paneermeel. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de schnitzels in circa 4 minuten om en om goudbruin.

Doe de crème fraîche in een kom en pers er de citroen boven. Hak de peterselie en voeg toe. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in blokjes. Meng de avocadoblokjes en de doperwten door de crème fraîche. Voeg de aardappelbokjes toe. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de salade over borden en leg er een schnitzel naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Peter V says:

    Nog nooit van kruisbesmetting gehoord ???

    Eerst de kip aanraken met je handen en dan even peper en zout er over, lekker met je kip handen aan de houten peper en zoutmolen zitten en dat twee keer.
    Daarna de zelfde ( schone handen ) weer aan de houten peper en zoutmolen.
    En met de handen aan de aardappels
    Is niet echt heel verstandig met kip.

    Verder ziet het er wel lekker uit

    Maar het blijft Kip en daar moet je voorzichtig mee zijn.
    Dat zeggen ze zelf altijd bij MAX

    Snipsnap says:

    Hallo Sandra,
    Ik heb dit recept gemaakt met vis in plaats van de kip.
    Heerlijk gekruid visje uit de oven, ( helemaal vers gemaakt )
    Het smaakte heerlijk, een hele goede combi.
    Bedankt voor dit recept, gaat in mijn recepten map!!!

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.