Duur 12:59
Gepubliceerd op 21 november 2017

Kiprolletjes met geroosterde bospeen

Vadouvan is een kruidenmengsel uit de Indiase keuken. Het bevat kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad, knoflook en sommige varianten bevatten gedroogde uitjes en komijnzaad. Het is pittig door het mosterdzaad, maar heeft ook iets zoetigs. Sandra doet de vadouvan over de bospenen en serveert die bij de kiprolletjes.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram bospeen
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 2 theelepels vadouvan
  • 400 gram kruimige aardappels
  • 200 gram kipfilet
  • 50 gram zongedroogde tomaten (op olie)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 plakjes parmaham
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 0,25 bosje platte peterselie

 Extra nodig:

  • bakplaat
  • bakpapier
  • plasticfolie
  • pureestamper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het loof van de bospenen, maar laat een klein stukje eraan zitten. Schil met een dunschiller de bospenen, halveer ze indien nodig in de lengte en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper, zout en vadouvan. Rooster in circa 25 minuten. Hussel tussendoor een keer om.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd in stukjes. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Snijd de kipfilets horizontaal door, zodat u dunne plakken heeft. Leg er plasticfolie op en sla het vlees met een pan nog platter. Breng op smaak met peper en zout. Pel en snijd de knoflook. Pureer de zongedroogde tomaten met wat olie uit het potje en de knoflook met een staafmixer tot tapenade. Besmeer de kip met de tapenade en rol op, zodat u 4 rolletjes heeft. Pak de rolletjes in met de parmaham. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de rolletjes in circa 10 minuten om en om goudbruin en gaar.

Giet de aardappels af en stoom droog. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en stamp met een pureestamper tot puree. Hak de peterselie fijn en roer door de puree.

Verdeel de puree en de geroosterde bospeen over borden. Leg er de kiprolletjes bij.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer