Kippensoep van Jonah
Publicatiedatum: 13 mei 2015
Ingrediënten:
- soepkip of bouten van soepkip
- 1 blaadje foelie
- 1 laurierblad
- 10 gekneusde witte peperkorrels
- 1 ui
- 2 kruidnagels
- 1 teen knoflook
- halve citroen
- zout
- wortels of winterwortel
- prei
- witte rijst
- vermicelli
- selderij
- peterselie
- gember
- kerriepoeder
- pikante paprikapoeder
Bereiding:
Neem (bij een hele grote pan) een soepkip of anders bouten van een soepkip en trek daar een bouillon van, laat het uren (zeker 3) zacht pruttelen op het vuur. Voeg een blaadje foelie, een laurierblad, 10 gekneusde witte peperkorrels, een ui geschild en in twee delen waarin een of twee kruidnagels geprikt, een teen knoflook grof gesneden en een halve citroen toe.
Als de kip helemaal van het botje valt, haal hem dan met een schuimlepel uit de pan (en de ui en kruiderij ook). Laat afkoelen en pluk de kip. De botjes eruit laten, het vel ook, het kippenvlees in stukjes terug in de soeppan.
De bouillon weer aan de kook brengen, twee royale handen vermicelli toevoegen, zout naar smaak, een paar wortels (of een grote winterwortel) in plakjes, een fijn gesneden prei en, indien gewenst, een handjevol witte rijst. Als de vermicelli gaar is afmaken met twee handjes fijn gehakte selderij en een handje fijngehakte peterselie. Eventueel kunt u ook wat gember en kerriepoeder toevoegen en als u het pittiger wilt een snufje pikante paprikapoeder.
Eten met een lekker stuk brood met roomboter. Kippensoep smaakt het beste als ie een dag van tevoren is klaargemaakt. De soep laat zich prima invriezen.
(Bron: Jonah Freud)