Naar cookieinstellingen
Kipköfte met tahin-yoghurtdip van Paulami Joshi.

Kipköfte met tahin-yoghurtdip van Paulami Joshi

Deze kipköfte met tahin-yoghurtdip van Paulami Joshi is een variant van de traditionele Turkse köfte. In het gerecht wordt de specerij urfa biber gebruikt. Dit geeft het geheel een rokerige en licht pittige smaak. De dip is juist weer romig en fris met een wat aardse smaak. Dus dat past perfect bij elkaar.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 1 kilo kipgehakt
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt (10 procent vet)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 theelepels komijnpoeder
  • 2 eetlepels urfa biber (een specerij)
  • 100 gram panko of paneermeel
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 5 gram munt, grof gesneden
  • 1 krop little gem, in losse bladeren
  • platbrood, om te serveren
  • 1 citroen, in partjes
  • 250 gram tahin-yoghurtdip (zie recept 2)

Extra nodig

  • (platte) satestokjes

Bereiding kipköfte

Meng in een ruime kom de kip met de yoghurt, olijfolie, knoflook, het komijnpoeder, de urfa biber, de panko of het paneermeel, het zout en de zwarte peper. Meng goed. Dek af en laat 30 minuten marineren in de koelkast.

Verdeel het mengsel in 12 porties van gelijke grootte en draai er balletjes van. Steek een

satéstokje in een balletje en knijp het mengsel over het stokje uit tot een langwerpige kebab. Maak zo alle gehaktspiesjes.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de kebabs rondom in 10 tot 15 minuten door en door gaar. Draai ze af en toe zodat het vlees een mooie gegrilde buitenkant krijgt.

Bestrooi met de munt. Serveer met de little gem, het platbrood, de citroenpartjes en de tahinyoghurtdip.

Tahin-yoghurtdip voor bij de kipköfte

Ingrediënten

  • 75 gram wit sesamzaad
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 teentje knoflook, grof gesneden
  • 150 gram Griekse yoghurt (10 procent vet)
  • 1 eetlepel (vers) citroensap
  • 50 gram granaatappelpitten
  • 1 theelepel zoet paprikapoeder
  • 5 gram bladpeterselie, fijngesneden

Extra nodig

  • keukenmachine

Bereiding tahin-yoghurtdip

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op laag vuur in 5 minuten rondom lichtbruin. Maal het geroosterde sesamzaad in de keukenmachine tot een kruimelige pasta. Voeg terwijl je blijft mixen 2 eetlepels olijfolie en het zout toe. Blijf mengen tot het sesamzaad olie begint los te laten, het wordt hierdoor na ongeveer 10 tot 12 minuten een gladde pasta. (Dit is de tahin, ook te gebruiken voor bijvoorbeeld hummus en baba ganoush).

Voeg de knoflook, yoghurt en het citroensap toe en meng tot een gladde dip. Verdeel de dip over een ondiepe kom, druppel de resterende eetlepel olijfolie eroverheen en garneer met de granaatappelpitten, het paprikapoeder en de peterselie. Lekker om te serveren bij snackgroenten, met platbrood of met crackers.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Paulami Joshi. Foto: Sven Benjamins)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.