Duur 13:05
Gepubliceerd op 13 november 2018

Kip piri piri met witlof

Piri piri betekent letterlijk peper. Mounir doet door dit kipgerecht 2 pepers, maar verwijdert wel de zaadlijsten zodat het niet al te scherp wordt. En door de witlof samen met de kip te wokken wordt het heel smakelijk.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 rode pepers
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 citroen
  • zonnebloemolie
  • peper, zout
  • 400 gram witlof
  • 150 gram kipfilet

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Halveer de rode pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringen. Pel en snijd de rode ui in kwarten. Pel de knoflook. Doe de peper, ui, knoflook, paprikapoeder en oregano in een hoge maatbeker. Rasp en pers de citroen boven de maatbeker en voeg een scheut olie toe. Pureer met een staafmixer tot saus en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de witlof in kwarten in de lengte en verwijder de kern. Snijd de kip in blokjes. Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de kip in circa 4 minuten op hoog vuur. Voeg de witlof toe en roerbak nog circa 4 minuten. Voeg de piri piri saus toe en verwarm kort door.

Verdeel de rijst over borden. Verdeel hierover de kip piri piri met witlof.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer