Duur 12:57
Gepubliceerd op 16 oktober 2019

Kip Muamba met aubergine

Kip Muamba is van origine een stoofgerecht uit Centraal-Afrika. Mounir maakt een ‘snellere’ kip Muamba, maar laat de kip wel even stoven natuurlijk. Hij serveert er rijst en aubergine bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram kipfilet
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 kleine aubergine
  • 0,5 flespompoen
  • 1 tomaat
  • olijfolie
  • 400 milliliter water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150 gram basmatirijst

Bereidingswijze:

Snijd de kip in blokjes. Pers de citroen uit boven de kip en laat de kip circa 10 minuten marineren.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Snijd de rode pepers in dunne ringen. Snijd de aubergine in blokjes. Schil en snijd de pompoen. Snijd de tomaat in blokjes.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip in circa 3 minuten om en om goudbruin. Voeg de ui, knoflook, rode pepers, aubergine, pompoen en tomaat toe en bak circa 5 minuten. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat met de deksel op de pan circa 15 minuten pruttelen.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verdeel de rijst en de kip muamba met aubergine over borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer