Kip-kerrie met snijbonen en zoete aardappelpannenkoekjes
Wat bij bijna iedereen in de smaak valt is kip-kerrie. De smaak van kerrie laat zich perfect combineren met kip. Sandra maakt kip-kerrie en serveert er snijbonen en zoete aardappelpannenkoekjes bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 grote zoete aardappel
- 400 gram snijbonen
- olijfolie
- 1 ui
- 2 theelepels kerriepoeder
- 150 gram kipfilet
- 1 blik kokosmelk (a 400 milliliter)
- peper, zout
- 1 ei
- 100 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze:
Breng 2 pannen water met een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappel in kleine stukjes en kook in circa 15 minuten gaar. Snijd de puntjes van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 centimeter. Kook circa 5 minuten en giet daarna af.
Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Voeg de kerriepoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Snijd de kip in blokjes en bak circa 4 minuten. Voeg driekwart van de kokosmelk toe en laat op zacht vuur met de deksel op de pan circa 10 minuten pruttelen. Voeg eventueel een scheutje water toe. Voeg de snijbonen toe en breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af en doe in een hoge maatbeker. Voeg het ei, de havermout, bakpoeder, peper en zout en de rest van de kokosmelk toe en pureer met de staafmixer tot een dik beslag.
Verwarm een scheutje olie in een grote koekenpan en bak met de helft van het beslag 3 pannenkoekjes in circa 5 minuten om en om goudbruin. Herhaal nog een keer.
Verdeel de pannenkoekjes over borden. Verdeel hier de kip-kerrie met snijbonen naast.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
suuuuper lekker Sandra jij bent mijn keuken prinses 🙂
Laat dat zout eens weg!