Kip met appel, kokos en kerrie van Nicky Opheij

Voormalig Miss Nederland Nicky Opheij heeft een missie. In het verleden werd zij door mogelijk opdrachtgevers nog wel eens ’te dik’ bevonden terwijl zij een gewoon gezond gewicht had. Ze gooide rigoureus het roer om en werd uiteindelijk bekroond tot Miss Nederland. Ze wil alle vrouwen van Nederland, en daarbuiten, duidelijk maken dat je goed bent zoals je bent. Ze moedigt andere nu aan om trouw aan zichzelf te blijven en de eigen gezondheid. Iets wat ook de Miss Nederland Organisatie aanmoedigt. Over haar ervaringen schreef ze het boek On a mission. In het boek staan ook recepten, waaronder haar lievelingsrecept kip met appel, kokos en kerrie.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1 kleine ui
  • 1 appel
  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kerrie
  • 50 milliliter kokosmelk
  • 50 milliliter kippenbouillon

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Schil de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Snijd de kipfilet in blokjes.

Bak de kipfilet ongeveer 5 minuten op een hoog vuur in de olijfolie. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en bak even kort mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en kippenbouillon toe. Stoof het geheel in ongeveer 10 minuten gaar.

(Bron: On a mission, Nicky Opheij)

Geef een reactie