Naar cookieinstellingen
Kikkererwtensalade met zalm van Mounir Toub

Kikkererwtensalade met zalm van Mounir Toub

De ramadan komt er weer aan. Voor degenen die meedoen heeft Mounir Toub een kookboek samengesteld. Overdag mag tijdens de ramadan niks gegeten of gedronken worden, maar na zonsondergang wel. En dan is het aan te raden om goed en gezond te eten. Deze kikkererwtensalade met zalm en opgeklopte feta is een goed voorbeeld daarvan. Maar ook lekker om tijdens andere periodes in het jaar te eten.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 6 tot 8 wortels, schoongemaakt en in schuine plakjes
  • 2 eetlepels roomboter
  • 3 blikjes kikkererwten (à 200 gram), uitgelekt en afgespoeld
  • 4 zalmfilets met huid (à 160 gram)
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • extra vierge olijfolie, om mee te besprenkelen

Voor de opgeklopte fetaroom

  • 100 gram zure room
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram feta
  • blaadjes van een half bosje bladpeterselie, gewassen en gedroogd, plus extra om mee te garneren
  • zout en versgemalen zwarte peper

Extra nodig

  • keukenmachine
  • grote koekenpan

Bereiding kikkererwtensalade

Breng in een pan water met een snuf zout aan de kook en blancheer de wortel 3 minuten. Giet af en laat uitlekken. Doe intussen voor de geklopte fetaroom de zure room, ricotta, feta en peterselie in een keukenmachine. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Verhit 1 eetlepel roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten met wat zout en peper 3-5 minuten, tot ze gekleurd zijn. Haal de kikkererwten uit de koekenpan en verhit weer 1 eetlepel roomboter. Leg de zalmfilets op de huid in de pan. Probeer ze niet te bewegen en wacht tot de garing tot halverwege de filets komt. Zet dan het vuur uit en laat de andere kant van de zalm nog 30-60 seconden doorgaren. Als je denkt dat de zalmfilets bijna gaar zijn, schep je ze uit de pan; ze garen namelijk nog een beetje door.

Verdeel de boerenkool over een grote schaal of vier borden en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Verdeel de wortel en kikkererwten erover, breng op smaak met zout en peper en leg de zalmfilets erop. Voeg een klodder opgeklopte feta toe, garneer met de bladpeterselie en geef de rest van de fetaroom er in een schaaltje bij.

Tip van Mounir

Ik vind het zelf het lekkerst als gebakken zalm nog een beetje rauw vanbinnen is.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Mounir Toub. Foto: Mitchell van Voorthuizen)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.