Naar cookieinstellingen
Duur 18:13
Gepubliceerd op 20 september 2019

Ketoprak

Ketoprak is een vegetarisch gerecht dat oorspronkelijk uit Jakarta, Indonesië, komt. Francis maakt haar eigen ‘snelle’ variant die makkelijk te maken is en redelijk snel op tafel staat. Bij deze ketoprak hoort een dressing/saus op basis van pindakaas. Een perfecte combinatie.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 liter zonnebloemolie
  • 325 gram stevige tahoe
  • 250 gram tempé
  • 1 komkommer
  • 200 gram taugé
  • 0,25 krop sla
  • 1 bosje selderij, fijngehakt
  • 2 lente-uien
  • gebakken uitjes
  • hand vol emping (optioneel)

Voor de dressing:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 theelepel sambal oelek (of naar smaak)
  • peper, zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 50 milliliter witte azijn
  • kokend water

Bereidingswijze:

Doe de eieren in een pan met koud water en zet de pan op een hoog vuur. Breng het water aan de kook en haal op dat moment de pan van het vuur. Zet de deksel op de pan en laat de eieren zo 12 minuten staan. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Snijd ze daarna in vieren.

Verwarm de olie in een diepe pan. Laat de tahoe uitlekken, snijd in plakken van circa 2 centimeter dik en frituur ze circa 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd intussen de tempé in blokjes van 2 centimeter. Frituur de tempéblokjes in dezelfde olie circa 8 minuten tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de gefrituurde tahoeplakken in blokjes van 2 x 2 centimeter.

Schil de komkommer, halveer in de lengte en snijd de helften in dunne plakjes. Maak de taugé schoon door de dunne, dradige uiteindes te verwijderen. Schenk kokend water over de taugé en laat circa 1 minuut staan in het water. Giet de taugé af. Scheur de sla in stukken. Snijd de selderij fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen.

Pel en pers de knoflook met een knoflookpers. Pers een kwart citroen uit. Maak de dressing door alle ingrediënten, behalve het kokende water, te mengen in een kom. Voeg het water lepel voor lepel toe tot u de juiste dikte heeft.

Verdeel de sla over borden. Verdeel de tahoeblokjes, tempéblokjes, komkommer, taugé, eieren, selderij en lente-uien over de sla. Besprenkel de ketoprak met een royale hoeveelheid dressing en garneer met de gebakken uitjes en eventueel een hand vol verkruimelde emping.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    EJ schut says:

    Het is een heerlijk recept, zeker een blijvertje

    WilliamS says:

    Deze mevrouw mag vaker op vrijdag op tv. Helaas zijn alle kook uitzendingen al een lange tiijd van herhalingen. Geen nieuwe uitzendingen meer omroep Max?

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.