Kersen in een pot voor de kers-sterren.

Kers-sterren van Robèrt van Beckhoven

Nee, hier is geen foutje gemaakt, het is geen kersT-sterren. Maar bladerdeegsterren van kersen: kers-sterren! Leuk en makkelijk om te maken met kerst. Het kan namelijk bij de koffie of als toetje.

Heeft u geen stervormige steker? Dan kunt u ook een malletje maken van karton. Leg dit op het bladerdeeg en snijd met een mesje de ster uit.

Ingrediënten, voor 8 sterren

De sterren

  • 400 gram bladerdeeg
  • Bloem om te bestuiven
  • Losgeklopt ei om af te strijken

Voor de vulling

  • 50 gram banketbakkersroom
  • 100 gram amandelspijs
  • 300 gram vlaaikersen (uit blik)

De afwerking

  • Decoreersneeuw
  • Goudvlokken (optioneel)

Extra nodig

  • Deegroller
  • Bubbeltjesplastic
  • Stervormige steker van ongeveer 11 tot 13 centimeter
  • Ronde steker van ongeveer 4 centimeter
  • Kwastje
  • Spuitzak
  • Zeefje

Werkwijze kers-sterren

Rol het bladerdeeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit op 4 millimeter dikte. Dek af met plastic en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

Steek 8 sterren uit het gekoelde deeg en leg met voldoende ruimte tussen elkaar op de ingevette bakplaat. Steek met de ronde steker een rondje uit het midden van elke ster. Bestrijk het deeg lichtjes met losgeklopt ei. Blijf daarbij iets weg van de snijrandjes. Laat 30 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.

Meng de banketbakkersroom door de amandelspijs. Doe de amandelroom in een spuitzak en spuit een laagje van maximaal 1 centimeter dikte in de opening van de sterren, rechtstreeks op de ingevette bakplaat.

Schuif de bakplaat in de oven en verlaag direct de temperatuur naar 180 graden. Bak de sterren in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op de plaat.

Bestuif de kers-sterren met decoreersneeuw en schep royaal kersenvulling op de spijsroom. Bestrooi eventueel met goudvlokken voor een extra feestelijk effect.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie