Kerriekip met Chinese kool
Chinese kool heeft in tegenstelling tot andere koolsoorten, niet zo’n uitgesproken kool-smaak. Hij is vrij mild van smaak en is daarom zowel rauw als (kort) gekookt, lekker om te eten. Doordat de kool zowel rauw als gekookt te eten is, is het groente die zich makkelijk laat combineren bij diverse gerechten. Mounir serveert de Chinese kool bij kerriekip.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 150 gram kipfilet
- 0,5 Chinese kool
- 200 milliter kokosmelk
- peper, zout
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens bereidingswijze op de verpakking.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilet in blokjes en bak circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar. Voeg de kerriepoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Verwijder de harde kern uit de kool en snijd de kool in dunne repen. Voeg toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat nog circa 5 minuten koken.
Verdeel de rijst over borden. Schep hier de kerriekip met Chinese kool over.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Heerlijk dit recept Mounir.
Echt SMAKELIJK, dank je wel!
ik bedank jullie voor de recepten maar vind het jammer dat jullie geen calorien erbij zetten vr.gr.hennie
Het gerecht was erg lekker, ik laat de kip er voortaan uit of bak het apart.