kardemomtaart

Kardemomtaart van Anna Yilmaz

Het jaar 2020 wordt voor Anna een spannend jaar. Ze gaat stoppen bij de Marine en zich helemaal storten op het bakken. Het liefst begint zij een koffiezaak. En daar zou ze deze kardemontaart met bosvruchtenvulling en mascarpone-frosting zo op de kaart zetten.

Ingrediënten:

Voor het cakebeslag:

  • 3 eieren
  • 270 gram suiker
  • 1 deciliter volle melk
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 180 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels gemalen kardemom

Voor de jamvulling:

  • 300 gram diepvries bosvruchten
  • 125 gram geleisuiker extra

Voor de mascarpone-frosting:

  • 200 milliliter slagroom
  • 30 gram suiker
  • 200 gram mascarpone

Voor de garnering:

  • blauwe bessen
  • frambozen
  • eetbare bloemen

Extra nodig:

  • ronde bakvorm van 15 cm Ø, ingevet met bakspray of boter

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC (hete lucht).
  2. Klop voor het cakebeslag de eieren met de suiker in ± 5 min. luchtig met een mixer.
  3. Verwarm de melk samen met het vanillepoeder en roer dit door het eiermengsel.
  4. Zeef de bloem en voeg hem samen met het bakpoeder en de kardemom toe aan het eiermengsel. Roer alles goed door, zodat er geen klontjes ontstaan.
  5. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ± 50 minunten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Is de prikker droog, dan kan de cake uit de oven. Laat de cake op een taartrooster afkoelen.
  6. Breng intussen voor de jamvulling het bevroren fruit samen met de geleisuiker in een steelpan aan de kook. Laat de jam daarna ± 5 min. zachtjes pruttelen en roer af en toe door met een houten pollepel.
  7. Giet de hete jam op een bord en laat afkoelen.
  8. Klop voor de frosting de slagroom stijf met de suiker en spatel de mascarpone erdoor.
  9. Snijd de taart overlangs in 4 lagen van 1 à 1½ cm dik. Leg de onderste laag op een schaal en bestrijk met ⅓ van de jamvulling. Maak zo nog 2 lagen en dek af met de laatste cakelaag.
  10. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de taart met de frosting en smeer deze uit, zodat een ‘naked’-effect ontstaat.
  11. Garneer de taart met het fruit en de bloemen.

(Bron: Anna Yilmaz)

Geef een reactie

Reactie

    Jenny57 says:

    Deze taart ziet er heerlijk uit. Ik heb alleen een vraag over de vanille poeder die bij de warme melk moet. Is dit het zelfde als het vanille-extract?