Naar cookieinstellingen
kardemomtaart

Kardemomtaart van Anna Yilmaz

Het jaar 2020 wordt voor Anna een spannend jaar. Ze gaat stoppen bij de Marine en zich helemaal storten op het bakken. Het liefst begint zij een koffiezaak. En daar zou ze deze kardemontaart met bosvruchtenvulling en mascarpone-frosting zo op de kaart zetten.

Ingrediënten:

Voor het cakebeslag:

  • 3 eieren
  • 270 gram suiker
  • 1 deciliter volle melk
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 180 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels gemalen kardemom

Voor de jamvulling:

  • 300 gram diepvries bosvruchten
  • 125 gram geleisuiker extra

Voor de mascarpone-frosting:

  • 200 milliliter slagroom
  • 30 gram suiker
  • 200 gram mascarpone

Voor de garnering:

  • blauwe bessen
  • frambozen
  • eetbare bloemen

Extra nodig:

  • ronde bakvorm van 15 cm Ø, ingevet met bakspray of boter

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC (hete lucht).
  2. Klop voor het cakebeslag de eieren met de suiker in ± 5 min. luchtig met een mixer.
  3. Verwarm de melk samen met het vanillepoeder en roer dit door het eiermengsel.
  4. Zeef de bloem en voeg hem samen met het bakpoeder en de kardemom toe aan het eiermengsel. Roer alles goed door, zodat er geen klontjes ontstaan.
  5. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ± 50 minunten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Is de prikker droog, dan kan de cake uit de oven. Laat de cake op een taartrooster afkoelen.
  6. Breng intussen voor de jamvulling het bevroren fruit samen met de geleisuiker in een steelpan aan de kook. Laat de jam daarna ± 5 min. zachtjes pruttelen en roer af en toe door met een houten pollepel.
  7. Giet de hete jam op een bord en laat afkoelen.
  8. Klop voor de frosting de slagroom stijf met de suiker en spatel de mascarpone erdoor.
  9. Snijd de taart overlangs in 4 lagen van 1 à 1½ cm dik. Leg de onderste laag op een schaal en bestrijk met ⅓ van de jamvulling. Maak zo nog 2 lagen en dek af met de laatste cakelaag.
  10. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de taart met de frosting en smeer deze uit, zodat een ‘naked’-effect ontstaat.
  11. Garneer de taart met het fruit en de bloemen.

(Bron: Anna Yilmaz)

Geef een reactie

Reactie

    Jenny57 says:

    Deze taart ziet er heerlijk uit. Ik heb alleen een vraag over de vanille poeder die bij de warme melk moet. Is dit het zelfde als het vanille-extract?

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.