Karamelcakejes van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 10 maart 2020
Wie in een handomdraai iets lekkers bij de koffie (of thee) wil serveren, moet beslist eens dit recept van Robèrt proberen. Deze karamelcakejes zijn overheerlijk en zijn echt makkelijk om te maken.
Ingrediënten (voor 6 stuks):
- 100 gram zachte boter
- 50 gram melkkaramel (dulce de leche)
- 50 gram kandijcassonade (kandijsuiker)
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 2 gram bakpoeder
- 1 flexibele vorm voor cannelés van 5 centimeter doorsnede en 5 centimeter hoog
Voor de afwerking:
- 30 gram fudge in stukjes gesneden
- een beetje melkkaramel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 210 graden
Klop de zachte boter tot een crème. Meng de melkkaramel en de kandijcassonade erdoor. Voet de eieren één voor één toe.
Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel door het beslag.
Vul de flexibele vorm voor de helft, strooi er wat stukjes fudge in en vul verder tot op drie vierde. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden.
Verwarm een beetje melkkaramel en giet boven op de karamelcakejes. Werk af met stukjes fudge.
(Bron: Robèrt van Beckhoven / de foto is ter illustratie)