Kaneelkrakelingen van Robèrt
Robèrt van Beckhoven maakt in Tijd voor MAX op 29 januari 2016 zijn lievelingskoekje: de kaneelkrakeling. De kunst is een goed deeg waarmee u mooie achtjes kunt draaien uit de spuitzak. Het probleem is vaak dat het deeg of te dik of te dun is.
Ingrediënten:
- 50 gram poedersuiker
- 175 gram basterdsuiker
- 375 gram boter
- 75 gram melk, lauwwarm
- 250 gram patentbloem
- 250 gram Zeeuwse bloem
- 4 gram zout
Wat gewone suiker en kaneel voor het maken van kaneelsuiker.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden
Maak kaneelsuiker door de gewone suiker te mengen met kaneel. Maak wat extra, want het is goed te bewaren en er is een flinke hoeveelheid nodig om de krakelingen helemaal goed in de kaneelsuiker te kunnen doen.
Klop de boter, basterdsuiker en poedersuiker luchtig tot een mayonaise-achtig beslag . Voeg vervolgens de bloem toe.
Neem een spuitzak met een 8-tands spuitmondje en spuit de krakelingen op een bakplaat voorzien van bakpapier. Bestrooi de krakelingen daarna royaal met de kaneelsuiker.
Bak de krakelingen in ongeveer 20 minuten af op 160 graden.
(Bron: Robèrt van Beckhoven)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Hallo Robèrt,
Voor hoeveel krakelingen is dit recept? Hoe lang kun je het beslag bewaren als je er een tweede keer van wilt gebruiken?
Vriendelijke groet, PeggyJ