Naar cookieinstellingen
Kaiserschmarrn met appel compote.

Kaiserschmarrn met appel abrikozen compote van Robèrt van Beckhoven

Kaiserschmarrn hoort bij de wintersport. Omdat die tijd van het jaar aangebroken is, maakt Robèrt van Beckhoven in Tijd voor MAX dit recept. De klassieke versie heeft een pruimencompote erbij, maar Robèrt maakt het met appel en abrikozen.

Ingrediënten, voor 2 porties

  • 135 gram tarwebloem (T65)
  • 200 gram melk
  • 60 gram eidooiers
  • 20 gram suiker
  • 3 gram zout
  • 50 gram rozijnen, winddroog
  • 15 gram rum
  • 90 gram eiwit
  • Boter om te bakken
  • Poedersuiker om te bestuiven

Voor de compote

  • 100 gram suiker
  • 5 abrikozen, in stukjes
  • 1 appel, geschild, klokhuis verwijderd, in stukjes
  • 50 gram water
  • 0,5 vanillestokje
  • Sap van 0,5 limoen

Extra nodig

  • Steelpan
  • Keukenmachine met garde
  • Koekenpan met passende deksel (kies een pan met bodem die tegen een stootje kan)
  • Groot bord om te keren

Bereiding appel abrikozen compote

Kook de suiker in een steelpan op matig vuur tot een goudbruine karamel. Je kunt de pan af en toe ronddraaien voor een gelijkmatige verhitting, maar roer niet. Blus de karamel af met het fruit en het water. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg zowel het merg als het stokje toe.

Laat de massa op laag vuur stoven tot een smeuïge compote. Gebruik eventueel wat extra water om aanbranden te voorkomen. Voeg op het laatst het limoensap toe.

Bereiding kaiserschmarrn

Meng de bloem, de melk, de eidooiers, de suiker en het zout met een garde tot een glad beslag. Meng de rozijnen met de rum en spatel door het beslag.

Klop het eiwit luchtig in de keukenmachine, zorg voor volledig vetvrije materialen. Spatel het opgeklopte eiwit in delen door het beslag.

Smelt ruim boter in een koekenpan en bak de helft van het beslag op matig vuur met een deksel op de pan tot de bovenkant droog is.

Draai de pannenkoek om. Laat hem hiervoor eerst op een groot bord glijden. Leg de koekenpan daar op z’n kop op en draai alles in een snelle beweging om de pannenkoek ligt nu met de ongebakken kant in de pan. Bak ook deze kant in een paar minuten goudbruin.

Verdeel de luchtige pannenkoek met 2 pollepels of vorken in hapklare stukjes in de pan. Bestuif met poedersuiker en serveer met een flinke lepel appel abrikozen compote.

Herhaal met de rest van het beslag voor een tweede portie.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.  

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.