Naar cookieinstellingen
Kabeljauwhaasje

Kabeljauwhaasjes in filodeeg met sinaasappel-wortel-linzensalade

Een ‘haasje’, of dit nu gaat om vlees of vis, is het malsere gedeelte van het dier of de vis. In het geval van de vis betekent het ook dat er nagenoeg geen graatjes inzitten. Sandra pakt de kabeljauwhaasjes in filodeeg in, bakt ze in de oven en serveert er sinaasappel-wortel-linzensalade bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 vellen filodeeg
  • 500 gram winterpeen
  • olijfolie (+4 eetlepels voor de dressing)
  • peper, zout
  • 1 sinaasappel
  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 30 gram pistachenoten
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 0,5 bosje peterselie
  • 1 blik linzen (à 300 gram)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het filodeeg in een vochtige theedoek.

Schil de winterpenen en snijd in schuine stukjes van circa1 centimeter dik. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rasp naar smaak wat van de schil van de sinaasappel over de winterpeen. Hussel alles goed en rooster de winterpeen circa 5 minuten.

Bestrijk de vellen filodeeg met olie en leg er steeds 2 op elkaar. Bestrooi de kabeljauwhaasjes met peper en zout en leg ze in het midden van het filodeeg. Hak de pistachenoten fijn en bestrooi over de kabeljauw. Pak de kabeljauw in filodeeg en bestrijk de buitenkant van het pakketje ook met olie. Leg naast de winterpenen in de oven en bak circa 20 minuten.

Meng in een grote kom de olie, azijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en voeg toe. Spoel de linzen af en voeg toe. Voeg de geroosterde wortel toe en roer alles goed door. Snijd de partjes uit de sinaasappel en voeg toe.

Verdeel de salade over borden. Leg er de kabeljauwhaasjes in filodeeg naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Joop241 says:

    Gisteren volgde ik met veel interesse de bereiding van bovenstaand recept.
    Ik heb het vandaag gedownload en bij het lezen constateer ik een behoorlijke contradictie in wat Sandra vertelt en wat er in het menu wordt geschreven.
    Als ze de wortels aan het bereiden is zegt ze dat deze ongeveer 5 minuten in de oven moeten worden voorgegaard voordat de kabeljauw erbij gaat.
    Daarna zegt ze nog eens bij het in de oven zetten dat het om ongeveer 5 minuten gaat.
    Als ik het bovenstaande recept lees wordt er geschreven “Hussel alles goed en rooster de winterpeen circa 25 minuten”
    Ik ga er vanuit dat de 25 minuten een tikfout is, want als je daarna de kabeljauw nog eens 20 minuten erbij in de oven zet is de winterwortel zo goed als uitgedroogd en/of verbrand.
    Ik heb het recept gemaakt en de 5 minuten zijn inderdaad voldoende om de wortel aan te zetten.
    Ik zou het bovenstaande recept aanpassen.
    Vriendelijke groet
    Joop Feldberg

      MAX Vandaag says:

      Beste Joop41, hartelijk bedankt voor u reactie. We hebben de tekst aangepast. Vriendelijke groet, webredactie MAX Vandaag

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.