Kabeljauwhaasje

Kabeljauwhaasjes in filodeeg met sinaasappel-wortel-linzensalade

Een ‘haasje’, of dit nu gaat om vlees of vis, is het malsere gedeelte van het dier of de vis. In het geval van de vis betekent het ook dat er nagenoeg geen graatjes inzitten. Sandra pakt de kabeljauwhaasjes in filodeeg in, bakt ze in de oven en serveert er sinaasappel-wortel-linzensalade bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 vellen filodeeg
  • 500 gram winterpeen
  • olijfolie (+4 eetlepels voor de dressing)
  • peper, zout
  • 1 sinaasappel
  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 30 gram pistachenoten
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 0,5 bosje peterselie
  • 1 blik linzen (à 300 gram)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het filodeeg in een vochtige theedoek.

Schil de winterpenen en snijd in schuine stukjes van circa1 centimeter dik. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rasp naar smaak wat van de schil van de sinaasappel over de winterpeen. Hussel alles goed en rooster de winterpeen circa 25 minuten.

Bestrijk de vellen filodeeg met olie en leg er steeds 2 op elkaar. Bestrooi de kabeljauwhaasjes met peper en zout en leg ze in het midden van het filodeeg. Hak de pistachenoten fijn en bestrooi over de kabeljauw. Pak de kabeljauw in filodeeg en bestrijk de buitenkant van het pakketje ook met olie. Leg naast de winterpenen in de oven en bak circa 20 minuten.

Meng in een grote kom de olie, azijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en voeg toe. Spoel de linzen af en voeg toe. Voeg de geroosterde wortel toe en roer alles goed door. Snijd de partjes uit de sinaasappel en voeg toe.

Verdeel de salade over borden. Leg er de kabeljauwhaasjes in filodeeg naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie