Naar cookieinstellingen
kabeljauw

Kabeljauw met ratatouille van Bart van Olphen

Na het vele tafelen met de Pasen gaat een licht verteerbare maaltijd er wel in. De kabeljauw met ratatouille van Bart is zeker! Heerlijke vis met verse groenten en tomaatjes uit de oven.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 3 takjes tijm
  • 2 grote mooie tomaten
  • 20 kerstomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 kabeljauwfilets met vel van ongeveer 170 gram
  • olie om te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Snijd de ui, paprika, aubergine en courgette in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter en houd apart.

Neem een steelpan en breng een goede hoeveelheid water aan de kook. Er mag zoveel water in dat de tomaten onder water kunnen staan. Snijd de tomaat aan de onderzijde in met een kruisje. Dompel de tomaten 10-20 seconden in het kokende water en spoel ze daarna direct af onder koud stromend water. Haal nu het vel van de tomaten. Snijd de tomaten door de helft en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd nu ook de tomaat in kleine blokjes.

Neem een koekenpan of steelpan en bak de paprika blokjes in een scheut goede olijfolie gedurende een paar minuten totdat ze zacht zijn geworden. Zet daarna apart
Bak nu de aubergine, courgette en uit op dezelfde wijze maar korter. De reden hiervoor is dat we een ratatouille willen bereiden waarin alle ingrediënten dezelfde bite hebben.

Voeg nu alle voorgebakken ingrediënten samen in een steelpan en voeg 2 takjes tijm en de tomatenblokjes toe. Voeg ook nog wat extra olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit zachtjes pruttelen op laag vuur met de deksel erop gedurende 10 minuten.

Neem nu een oventray en leg hierop de kerstomaatjes. Besprenkel met olijfolie en wat grof gesneden knoflook. Hak wat tijm grof en leg erbij. Maal er peper over en bestrooi met zout. Doe dit in de oven gedurende 10 minuten.

Dep de kabeljauw goed droog en besmeer de velzijde met olie. Breng op smaak met peper en zout. Zet een koekenpan op hoog vuur met 2 eetlepels olie.
Zodra de pan goed heet is legt u de vis in de pan met de huidzijde naar beneden. Beweeg de vis vanaf nu niet meer. Zet het vuur na 1 minuut iets lager en laat de vis nog ongeveer 3 minuten doorbakken totdat het vel lekker krokant is geworden. Draai nu de filets om en bak nog 2 minuten door. U kunt de gaarheid van de vis beoordelen aan de kleur van het vlees. Die wordt witter. Ook kunt u voorzichtig met de duim op het vlees drukken. Zodra de lagen van elkaar loslaten is de vis gaar. Om een krokant velletje te behouden nooit de vis meer terugdraaien. Haal de vis uit de pan en de tomaatjes uit de oven.

Serveer de ratatouille met daarop de vis met de huidzijde naar boven. Leg de tomaatjes erbij en serveer met wat olijfolie.

(Bron: Bart van Olphen)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.