Kabeljauw met mosterd-roomsaus en geroosterde pompoen
Dit is een gerecht wat niet zou misstaan tijdens het kerstdiner of andere feestelijke gelegenheid. Mounir maakt bij de kabeljauw een mosterd-roomsaus en geroosterde pompoen. Hij serveert er zilvervliesrijst bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 0,5 flespompoen
- olijfolie
- peper, zout
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 sjalot
- klontje boter
- 200 milliliter slagroom
- paar takjes dille
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 eetlepel mosterd
- 2 kabeljauwfilets
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de flespompoen in lange repen van circa 1 centimeter breedte en leg over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel de sjalot en snijd in ringen. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Voeg een klontje boter toe. Hak de dille. Voeg de slagroom, mosterd, kappertjes en dille toe en laat circa 2 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Leg de kabeljauw filets in de saus en laat in circa 8 minuten garen met de deksel op de pan.
Verdeel de rijst over borden. Verdeel hierover de geroosterde pompoen. Leg hier de kabeljauwfilet naast en verdeel hier de saus over.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Dit recept lijkt mij heerlijk, ga ik met de kerst maken.
Indiana