Kabeljauw met crumb van Bart van Olphen
Bart was in IJsland. IJsland is het eerste land ter wereld waar alle vis gecertificeerd is. Veel van de vis wordt geëxporteerd naar andere landen en daar hebben ze een speciale invries-techniek voor waardoor de vis zo vers mogelijk zijn bestemming bereikt. Bart maakt in Tijd voor MAX kabeljauw met crumb. Hij gebruikt hiervoor ingevroren kabeljauw. Leg om de smaak nog meer tot zijn recht te laten komen de kabeljauw een dag van tevoren in folie in de koelkast.
Ingrediënten:
- 1 kabeljauwfilet, diepvries
- 1 teen knoflook
- handvol peterselie
- 30 gram boter
- 1 citroen
- 20 gram panko of broodkruim
- olijfolie, extra vierge
- zout en peper
Bereidingswijze:
Zoals hierboven aangegeven krijgt de kabeljauw de meeste smaak door het een dag van tevoren in de koelkast te leggen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de vis uit de verpakking en dep droog. Snijd de vis in 2 stukken en bestrooi met zout aan beide kanten.
Snijd de knoflook fijn en hak de peterselie fijn. Zet een steelpan op laag vuur en smelt de boter. Voeg de knoflook en daarna de peterselie toe. Roer goed en knijp daarna een halve citroen bij de botersaus. Roer nog een keer. Meng nu de panko erdoor en haal de pan van het vuur.
Leg de kabeljauwfilets op een ovenschaal. Verdeel het mengsel over de stukken vis. Breng op smaak met peper en zout. Zet de schaal met kabeljauw in de oven gedurende 10-12 minuten.
Haal de vis uit de oven en serveer met een partjes citroen en wat olijfolie en eventueel een groene salade.
(Bron: Bart van Olphen)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Gisteren werd de vis gemarineerd in kruiden?.In het recept niet te vinden?
Beste omalil78, bedankt voor uw reactie. De kruiden die Bart van Olphen gebruikt zijn peterselie en knoflook. Deze staan bij de ingrediënten: het gaat om een teen knoflook en een handvol peterselie.