kaasstengels

Kaasstengels van Robèrt van Beckhoven

Robèrt maakt kaasstengel. Eenvoudig om te maken en heerlijk om te eten. De stengels zijn ook lekker als onderdeel van een borrelplankje. Want niets gezelliger dan een plankje vol lekkers!

Ingrediënten:

  • 330 gram bloem
  • 150 gram water
  • 55 gram gist
  • 75 gram geraspte kaas naar keuze
  • 150 gram boter
  • 7,5 gram zout
  • losgeklopte eidooier om af te strijken
  • extra geraspte kaas om te bestrooien

Bereidingswijze:

Kneed alle ingrediënten kort tot een deeg (glutenvorming is niet nodig) en laat 20 minuten rusten, of tot het net begint te rijzen. Rol het deeg uit op 3-4 mm dikte, bestrijk met eigeel en bestrooi met extra kaas. Dek af met plastic en zet minimaal 10 minuten in de diepvries.

Laat het deeg een klein beetje ontdooien, snijd het in dunne staafjes en laat 30  minuten rusten op de bakplaat

Bak de kaasstengels op 160 graden ongeveer 20-25 minuten.

(Bron: Robèrt van Beckhoven / de foto is ter illustratie)

Geef een reactie

Reacties (3)

    CORINA SMITS says:

    Hallo Robèrt,ik heb tot 2 maal toe apfelstrudel gemaakt volgens uw recept,echt precies zo.
    Gelukt echter de korst is zo hard,bijna niet te snijden.Niet te donker en niet te lang in de oven.
    Wat doe ik verkeerd,deeg is niet te dik.Misschien weet u wat ik toch niet goed doe.
    Met vr.groet Corina Smits.

    Jean et Allemand says:

    Moet het echt 55 gram gist zijn, niet 5,5 gram?

      MAX Vandaag says:

      Beste Jean et Allemand, bedankt voor uw reactie. We hebben het nagevraagd en het moet echt 55 gram gist zijn.