Naar cookieinstellingen

Kaasfondue, pan con tomate en tonijn met sesam

Ingrediënten:

Voor de kaasfondue:

  • aluminiumfolie
  • 1 camembert
  • 2 eetlepels honing
  • takje tijm of gedroogde Provençaalse kruiden
  • vers (stok)brood

Voor de pan con tomate:

  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • scheutje olijfolie
  • peter en zout
  • stokbrood (mag vers, maar ook wat ouder zijn)

Voor de tonijn met sesam:

  • zakje gemengde sla
  • 1 komkommer
  • 300 gram verse tonijn
  • sesamzaadjes
  • 2 eetlepels sesamolie

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 4 eetlepels sojasaus

Bereiding:

Van de kaasfondue:
Maak een bakje van de aluminiumfolie dat precies om de camembert past. Zorg dat het folie boven de camembert uit komt.

Smeer de honing uit over de bovenkant van de camembert en prik er een paar gaatjes in. Leg er tot slot een takje tijm bovenop.

Plaats de camembert op de smeulende koken van de BBQ of maak het pakketje warm op de skottelbraai of in een koekenpan. De kaasfondue is klaar als de bovenkant van de camembert warm is. Heerlijk met een goed stuk brood erbij.

Van de pan con tomate:

Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder het vruchtvlees. Snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Snijd de basilicum fijn. Meng de tomaat, knoflook en basilicum samen in een kom met een flinke scheut olijfolie en eventueel peper en zout.

Dek de kom af met aluminiumfolie en zet minimaal 15 minuten weg zodat alle smaken zich met elkaar kunnen vermengen.

Als het brood wat ouder is, doop ze dan in de olijfolie en rooster ze op middelhoog vuur in een pan tot ze lichtbruin kleuren. Haal ze uit de pan en schep een flinke laag tomaten op het brood.

Heeft u vers brood, dan kan het tomatenmengsel direct op het brood.

Van de tonijn met sesam:

Maak eerst de dressing door de sesamolie, rijstazijn en sojasaus te mengen.

Leg op de borden een handvol gemengde sla. Schil de komkommer en schaaf met de kaasschaaf dunne plakjs. Halveer deze in de lengte en leg ze over de sla.

Zorg dat de tonijn op kamertemperatuur is. Rol de tonijn door de sesamzaadjes. Zorg dat de tonijn rondom met zaadjes bedekt is.

Doe een scheutje sesamolie in de pan en bak de tonijn in 3 minuten bruin aan de buitenkant. De binnenkant blijft dan mooi rood en sappig.

Leg de tonijn op de salade en giet er 3 eetlepels dressing per bord over.

(Bron: Femke Creemers)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.