Kaasfondue à la Blaauwhooft
Publicatiedatum: 19 januari 2015
Ingrediënten:
- Emmenthaler
- Blue d’auvergne (blauwe kaas)
- Chimay (kaas uit het klooster waar ook de Chimay bieren gemaakt worden)
- Gruyere
- witte wijn
- nootmuskaat
- knoflook
- peper
- Kirsch
Bereiding:
Snijd de knoflook doormidden en smeer er de fonduepan mee in.
Doe de witte wijn in de pan en verwarm deze, maar laat het niet koken. Voeg beetje bij beetje, onder goed roeren, de verschillende kazen toe. Als alle kazen in de pan zitten en de fondue is mooi glad (dus niet korrelig), voeg dan naar smaak de nootmuskaat, peper en Kirsch toe.
Dit is het recept van de heerlijke Blaauwhooftkaasfondue. Dit zijn de ingrediënten, de hoeveelheden zijn het geheim van de smid en dat geeft Blaauwhooft niet prijs.
(Bron: Ruben de Smet en Frank van Houten)