Naar cookieinstellingen
kaasbloemen

Kaasbloemen van Robèrt van Beckhoven

In de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt, moeten de thuisbakkers voor de technische opdracht kaasbloemen maken. Geen eenvoudige opgave, want voor deze bloem is bladerdeeg en soezendeeg nodig.

Ingrediënten:

Voor de bladerdeeg:

  • 250 gram bladerdeeg
  • bloem om te bestuiven

Voor het soezendeeg:

  • 100 gram halfvolle  melk
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • zout

Voor de kaascrème:

  • 150 gram belegen, geraspte kaas
  • 150 gram boter
  • 100 gram slagroom
  • 1 theelepel mosterd
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Voor de bloemen:

  • 6 theelepels tomatentapenade
  • eetbare bloemen ter garnering

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het bladerdeeg mooi dun uit op een met bloem bestoven snijplank en zet de plank met het deeg in de vriezer.

Breng de halfvolle melk met de boter en het zout in een steelpan op een laag vuur aan de kook. Zorg dat de boter gesmolten is voordat de melk kookt. Zeef de bloem op een stuk bakpapier en voeg in een keer toe als de melk kookt. Laat al roerende koken tot het deeg mooi begint te glanzen en loskomt van de pan. Neem de pan van het vuur en de het deeg in een kom en laat iets afkoelen. Klop de eieren los en klop ze met de handmixer beetje bij beetje door het afgekoelde deeg. Schap het soezendeeg in de spuitzak met een kleine gladde spuitmond.

Snijd met behulp van een sjabloon 6 bloemen uit het koude bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Spuit een nette, dunne rand van soezendeeg op de bloemen. Bak de bloemen in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin gaar.

Maak ondertussen de kaascrème. Doe de kaas en de boter in een kom en klop met de handmixer los. Verwarm de slagroom een beetje en schenk de warme room bij de kaascrème. Klop tot een luchtige crème en breng op smaak  met mosterd, peper en zout. Schep de kaascrème in een spuitzak. Vul de afgekoelde kaasbloemen met kaascrème en maak een hart met de tomatentapenade. Garneer indien gewenst met verse eetbare bloemen.

(Bron: Robèrt van Beckhoven / de foto is ter illustratie)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.