Naar cookieinstellingen
kaas-ui stokken

Kaas-ui stokken van Robèrt van Beckhoven

Het geheim van deze kaas-uien stokken is volgens Robèrt de hoeveelheid uien en kaas die u op het brood doet. Vaak veel meer dan u denkt. Robèrt maakt het stookbrood extra mooi door het te vlechten.

Ingrediënten (voor 2 stuks):

  • 200 gram tarwebloem
  • 50 gram desem
  • 1 gram gist
  • 4 gram zout
  • 125 gram water

Voor de vulling:

  • 3 uien, in dunne ringen
  • 400 gram geraspte belegen kaas

Bereidingswijze:

Kneed alle ingrediënten, behalve de uien en kaas, tot een soepel deeg. Het blijft een min of meer slap deeg, maar u moet het wel kunnen hanteren. Leg het deeg in de plastic bak met deksel en laat minimaal 30 minuten rijzen.

Vouw het deeg voorzichtig op: 1 keer in de lengte en 1 keer in de breedte. Doe dit voorzichtig, zonder alle lucht eruit te drukken. Laat het deeg nog eens 15 minuten op kamertemperatuur rijzen en zet het vervolgens een nacht in de koelkast.

De volgende dag plakt het deeg nog behoorlijk, dus bestrooi de werkbank met bloem. Verdeel het deeg in 2 stukken en punt ze voorzichtig op. Laat 30 minuten rijzen.

Druk voorzichtig een klein beetje lucht uit de deegstukken (niet ontgassen) en maak ze lang in de vorm van een stokbrood. Leg de stokbroden tussen met bloem bestoven deegkleedjes (zoals hieronder beschreven onder I) en laat 45 minuten rijzen.

Verplaats de stokbroden op de bakplaat (zoals hieronder beschreven onder II). Snijd ze met een scherp mesje overlangs open en verdeel de vulling erover: eerst de uienringen en daaroverheen de geraspte kaas. Laat nog 10 minuten narijzen.

Schiet de stokken in op 240 ⁰C en verlaag daarna de oventemperatuur naar 210 ⁰C. Bak de kaas-uistokken in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Rijzen tussen deegkleedjes

  • Leg het eerste deegstuk op een met bloem bestrooid deegkleedje.
  • Neem een stukje doek (begin niet met het uiteinde) en leg dat tegen het deeg aan.
  • Zorg voor voldoende stof tussen het 1e en het 2e deegstuk: maak als het ware eerst een grote lus van het kleedje leg hier het 2e deegstuk tegenaan.
  • Dek de deegstukken af met het restant van het doek.

Van het deegkleedje naar de bakplaat

  • Neem een plaatje of plankje en schuif dit onder het stokbrood. Trek vervolgens aan de lus naast het stokbrood; het deeg rolt nu op het plankje.
  • Houd het plankje vlak boven de bakplaat en trek met een snelle beweging het plankje onder het deeg uit.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reacties (4)

    Marianne E says:

    Hallo Robèrt, In het recept van kaas ui stokbrood staat desem, maar er wordt niet omschreven hoe je aan desem komt of maakt. Dat zou ik nog wel graag willen weten.
    Groetjes Marianne

      wimslide says:

      te koop bij Albert Heijn

      Marianne E says:

      Dank voor de tip wimslide

    celon says:

    Kaasuienstok gemaakt, smaak was perfect.
    De bodem was erg hard ??
    is 1 gr. gist voldoende ?
    is 125 gr. water voldoende om er een soepel deeg van te maken?

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.