Naar cookieinstellingen
Een rissole.

Kaas rissole van Robèrt van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven maakt in Tijd voor MAX een lekkere frituursnack: rissole. Met bladerdeeg en een kaasvulling, perfect om het weekend mee in te gaan.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 50 gram boter
  • 60 gram tarwebloem, T65
  • 250 gram kippenbouillon, afgekoeld
  • 100 gram melk
  • 10 gram verse peterselie, gehakt
  • 150 gram geraspte kaas, jong belegen
  • 750 gram bladerdeeg
  • 50 gram eiwit
  • 10 gram panko
  • zonnebloemolie, om in te frituren

Extra nodig

  • steelpan
  • hittebestendige spatel
  • garde
  • spuitzak
  • deegroller
  • 3 borden
  • uitsteekring van 12 centimeter doorsnede
  • gekartelde uitsteekring van10 centimeter doorsnede
  • plaatje, bekleed met bakpapier
  • frituurpan

Bereiding kaas rissole

Smelt op matig vuur de boter in een steelpan en voeg de bloem in één keer toe en roer tot een stevige roux. Laat deze kort garen in de pan tot deze een lichte vetfilm achterlaat.  Verlaag het vuur en voeg in ongeveer 3 delen de kippenbouillon toe terwijl u stevig blijft roeren om klontjes te voorkomen. Breng het geheel terug aan de kook en voeg nu ook de melk toe, roer wederom goed door en kook al roerende nog ongeveer 5 minuten door.

Neem de pan van het vuur en roer de gehakte peterselie door de ragout. Doe de ragout in een spuitzak, vouw deze dicht en laat in ongeveer 1 uur volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.

Verdeel de geraspte kaas op een bord of plaatje. Neem de ragout uit de koeling en spuit 12 gelijkmatige doppen van ongeveer 40 gram op de kaas. Rol de ragout vervolgens door de kaas heen zodat deze volledig bedekt is. Leg tot gebruik terug in de koeling.

Ga met het bladerdeeg aan de slag

Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 1 millimeter dikte, of zo dun mogelijk en steek 15 cirkels van 12 centimeter uit. Bestrijk de randen van iedere cirkel lichtjes met water en leg iets uit het midden van de cirkel een bolletje kaasragout en druk deze een beetje plat.

Vouw de cirkels dicht tot halve manen en druk alle lucht er tussenuit en de randen goed aan. Zorg dat de ragout goed aansluit op de rechte zijde. Steek nu met de gekartelde steker de randjes van de ronde zijde weg. Leg de rissoles op een plaatje en laat kort opstijven in de koeling.

Klop de eiwitten los op een bordje en vul een ander bord met panko. Haal één rissole door het eiwit, laat een beetje uitlekken en wentel vervolgens door de panko. Druk dit een beetje aan en leg de rissole terug op het plaatje. Herhaal met de overige rissoles. Bewaar in de koeling tot gebruik.

Rissole afbakken

Verwarm de frituurpan tot 185 graden en bak de rissoles in ongeveer 6 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege de baktijd de rissoles een keer om in de frituur of druk ze volledig kopje-onder doormiddel van het frituurmandje zodat deze egaal bakken.

Tip van Robèrt

Deze rissoles zou u ook goed kunnen maken van restjes bladerdeeg die u over heeft van een ander recept.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.