Naar cookieinstellingen
Jackfruitragout

Jackfruitragout met preipuree en geroosterde pastinaak

Jackfruit is een stekelvormige vrucht, ook wel nangka genoemd. Het vruchtvlees heeft een draderige structuur die wat weg heeft van vlees. Mounir maakt er een ragout van en serveert er geroosterde pastinaak en preipuree bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram pastinaak
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 300 gram kruimige aardappel
  • 1 grote prei
  • 1 sjalot
  • 20 gram boter (+extra klontje)
  • 1 blik jackfruit (à 550 gram)
  • 20 gram bloem
  • 300 milliliter water
  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 0,5 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Schil de pastinaken en snijd in frietvorm. Verdeel de pastinaken over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 15 minuten in de oven.

Snijd 2 vierkantjes bakpapier ter grootte van 2 bakjes over de vorm van de cupcaketray die ondersteboven is. Leg het bakpapier op de cupcaketray of 2 bakjes en leg daarop het bladerdeeg. Vorm het bladerdeeg om de cups of bakjes heen. Bak circa 12 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook circa 15 minuten.

Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in dunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de prei circa 10 minuten op laag vuur.

Haal de bladerdeegbakjes uit de oven, draai ze om en leg ze met de open kant terug in de oven. Bak nog circa 5 minuten.

Pel de sjalot. Smelt de boter en fruit de sjalot circa 2 minuten. Giet de jackfruit af en pluk het iets uit elkaar. Voeg toe aan de sjalot en bak circa 1 minuut. Voeg de bloem toe en gaar al roerende circa 1 minuut. Voeg al roerende het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat een paar minuten pruttelen en breng op smaak met flink veel peper.

Giet de aardappel af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stamp tot puree. Voeg de prei toe en roer goed door. Hak de peterselie.

Haal de bladerdeegbakjes uit de oven en vul ze met de ragout.

Verdeel de preipuree en geroosterde pastinaak over borden. Serveer met de jackfruit-ragoutbakjes en bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.