Naar cookieinstellingen
Inktvis

Inktvis met paprika en krieltjes van Michiel Sloff

Heel Holland Bakt-deelnemer Michiel Sloff maakt een gerecht uit zijn kookboek Smaakmakers – koken met specerijen. Speciaal voor de aftrap van de Nierstichting Restaurant Driedaagse op 6, 7 en 8 maart 2018 kookt hij met pure smaken en minder zout. Het recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is 40 minuten.

Ingrediënten:

  • 4 paprika’s, een mix van rood en geel
  • 6 el olijfolie
  • 500 g krielaardappeltjes, gewassen
  • paar sprietjes bieslook, fijngesneden
  • maniguette-peper of zwarte peper, gekneusd in een vijzel.
  • 8 kleine inktvisjes of 1 grote inktvis
  • 200 g bimi
  • 1 teentje knoflook
  • gemberpoeder naar smaak
  • gemalen piment naar smaak
  • 1 biologische citroen
  • paar takjes dille

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de paprika’s in een ovenschaal ingevet met wat olie en pof ze gedurende 25 minuten in de oven. Snijd de krielaardappels doormidden en kook ze in circa 15 minuten gaar. Giet ze af en breng ze op smaak met bieslook, zout en peper.

Maak terwijl de krieltjes koken de inktvisjes schoon (of vraag aan de visboer of hij dat voor u doet). Haal de tentakels eruit en trek aan de vin om de huid te verwijderen. Snijd de tentakels los en kerf een ruitpatroon in het visvlees. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak hierin eerst de bimi met wat knoflook. Zet de oven uit, verwijder het velletje en de zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd die in repen. Doe ze samen met de gebakken bimi in een ovenschaal en breng de groenten op smaak met maniguette-peper en zout. Zet ze in de afkoelende oven zodat ze warm blijven.

Voeg 2 el olie toe aan de bakpan van de bimi en roerbak hierin de inktvis heel kort op hoog vuur. Bestrooi de inktvis met gember, piment, maniguettepeper en zout. Rasp de schil van de citroen erboven. Serveer de inktvis met dille en de in partjes gesneden citroen. Geef de aardappeltjes en groenten erbij. Gebruik het sap dat in de ovenschaal is achtergebleven als jus over de aardappeltjes.

(Bron: Michiel Sloff)

Geef een reactie

Reacties (4)

    Josephine48 says:

    Lijkt me erg lekker en zou ook graag zijn boek willen winnen maar weet niet hoe ik dat kan aangeven.

      MAX Vandaag says:

      Beste Joshephine, bedankt voor uw reactie. U kunt tot 12 maart meedoen aan de prijsvraag via: https://www.maxvandaag.nl/pagina-element/lees-ook/win-boek-smaakmakers-koken-specerijen/

    Jan10a says:

    Geweldig een kookboek met nieuwe ideeën om zonder zout en toch lekker te koken.
    “Smaakmakers” staat op mijn verlanglijst!

    Grazia says:

    Onlangs piment ontdekt. Heerlijke specerij!! En vis halen we op de markt, dus het recept moet even wachten tot vrijdag. Maar dan gaan we groeien, Michiel!

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.