Naar cookieinstellingen
ingepakte groenten

Ingepakte groenten van Anne Fleur Sanders

In plaats van aluminiumfolie of zoutkorst poft u de groenten in een jasje van zeewier. Dit heeft veel voordelen! Het jasje zorgt ervoor dat de groente helemaal afsluit zodat de stoom die ontstaat niet weg kan en de groente gaart. Het zeewier geeft een subtiele smaak af aan de groente en dient daarnaast als smaakversterker En, de verpakking hoeft u niet weg te gooien Deze eet u gewoon lekker op!

Gebruik voor dit gerecht ook eens aardpeer, aardappel of zoete aardappel en varieer met verschillende soorten verse kruiden. U kunt zelfs een visfilet inpakken. De bereidingstijd is dan een stuk korter.

Ingrediënten:

  • 50 gram gedroogde kombu royal of 150 g verse kombu royal
  • 1 koolrabi
  • 3 gele bieten
  • ¼ pompoen
  • 2 sjalotten
  • 1 bol verse knoflook
  • paar takjes verse tijm, salie, rozemarijn, kervel, etc
  • 200 gram Griekse yoghurt of crème fraîche
  • 3 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel karwijzaad, gemalen
  • zwarte peper
  • zeezoutvlokken

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 180 graden.  Laat de kombu royal 10 minuten weken in koud water en giet af (Wanneer u verse kombu royal of wakame gebruikt, spoel deze dan af ).  Boen de groenten goed schoon. Verwijder de schil van de sjalotten, maar laat verder ongesneden. Snijd de takjes van de koolrabi kort af Snijd de pompoen in tweeën of drieën zodat er handig in te pakken stukken ontstaan. Wanneer u een biologische pompoen gebruikt, kunt u de schil laten zitten, anders moet u de stukken even schillen. De bol knoflook behoudt ook zijn schil.

Beleg de groenten met verse kruiden en verpak ze in een laagje kombu royal. Zorg dat er geen openingen ontstaan en dat alles goed strak verpakt is. Bind eventueel op met slagerstouw. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze in de oven tot de groenten gaar zijn. Dit duurt minstens een uur. Controleer de gaarheid door er met een mesje in te prikken.

De verschillende groenten hebben verschillende gaartijden. Maar zolang de sjalot, knoflook en pompoen maar gaar zijn, is het goed De bieten en koolrabi kun je ook prima halfgaar eten.

Tijdens het bakken kan een witte aanslag ontstaan op het zeewier. Dit kan totaal geen kwaad en is alleen maar extra lekker! Daar komt de umami-smaak vandaan. Laat even afkoelen en snijd er met een scherp mes dunne plakken van. De kombu royal is lekker knapperig geworden en geeft een bijzondere umami-bite aan de groenten.

Gebruik een paar uitgeknepen gepofte tenen knoflook om de dip van Griekse yoghurt, citroensap, karwij en zwarte peper op smaak te brengen Serveer met zeezoutvlokken.

(Bron: Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.