Indonesische kippensoep (soto ayam)
Mounir eet bij de soto ayam, Indische kippensoep, pandanrijst. Deze rijst dankt zijn naam aan het geurige blad van de Pandanpalm. De rijst is geurig en langkorrelig en heeft een zachte en volle smaak. Na het koken blijft de rijst vochtig waardoor hij ook uitermate geschikt is om met stokjes te eten.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 80 gram pandanrijst
- 1 rode peper
- zonnebloemolie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- 0,5 Chinese kool
- 700 milliliter water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 200 gram kipfilet
- 2 eieren
- 1 eetelepels ketjap manis
- 75 gram taugé
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de rode peper, kurkuma en gemberpoeder circa 1 minuut.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat circa 10 minuten koken. Snijd de kip in reepjes, voeg toe en laat circa 5 minuten meekoken. Snijd de harde kern van de kool weg en snijd de kool in dunne repen.
Kluts de eieren in een kom en voeg beetje bij beetje wat bouillon uit de pan toe. Roer goed door en schenk het eimengsel al roerende in de soeppan. Voeg de ketjap manis toe en breng op smaak met wat peper.
Verdeel de rijst, Chinese kool en taugé over soepborden en schenk hier de soep overheen.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Dat ga ik zeker proberen en bewaar dit bericht op Pinterest
vanmiddag gemaakt en het smaakte heerlijk!! Ik heb het alleen wel met gekookte eieren gemaakt.
Dit is een blijvertje hoor:!! Bedankt Mounir voor het lekkere recept.
Hoi Mounir, je zegt dat je ketjap manis toevoegt om de bouillon wat zouter te maken, maar ketjap manis is toch zoet en ketjap asin is toch zout? ik vind het een heel leuk recept en ik ga ‘m vandaag maken 🙂