Indische saucijzenbroodjes
Publicatiedatum: 17 december 2021
Deze saucijzenbroodjes maakt Robèrt met bladerdeeg. Maar om ze extra smeuïg en luchtig te maken, mengt hij soezenbeslag door het gehakt. Doe het mengsel in een spuitzak en u maakt er heel gemakkelijk de juiste vorm mee om op het bladerdeeg te spuiten.
Ingrediënten:
Voor het soezenbeslag:
- 50 gram water
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 50 gram ei
Voor de vulling en de broodjes:
- 500 gram half-om-half gehakt
- 25 gram ei
- 60 gram paneermeel
- 150 g soezenbeslag (zie hierboven)
- snuf zout
- Indische kruiden naar smaak
- 10 plakjes kant-en-klaar bladerdeeg
Bereidingswijze:
Maak eerst het soezenbeslag. Breng het water en de boter in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem toe. Meng goed door. Zet de pan terug op het vuur en gaar de massa al roerende tot er een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft. Neem de pan weer van het vuur en doe het beslag over in een mengkom. Klop eerst de ergste hitte van het beslag af en voeg vervolgens het ei toe. Laat afkoelen en weeg 150 gram af.
Meng het gehakt, het ei, het paneermeel, het soezenbeslag en de Indische kruiden goed door elkaar. Breng op smaak met zout. Doe de vleesvulling in een spuitzak.
Snijd het bladerdeeg in de gewenste vorm. Spuit op ieder plakje bladerdeeg in het midden een saucijsje. Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met een beetje water en leg er weer een plakje bladerdeeg op. Druk de randjes goed aan. Bestrijk de saucijzen met eiwit en prik aan de randen gaatjes. Bestrooi met sesamzaad, leg de saucijzenbroodjes op de bakplaat en laat circa 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte. Bak de saucijzenbroodjes circa 5 minuten en verlaag vervolgens de temperatuur naar 180 graden. Bak nog circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Geniet ervan!
Kijk voor meer recepten van Bak mee met MAX op onze receptenpagina.
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Zou graag de afmeting willen weten van de plank die Robert gebruikt. Wil er graag een maken.
Alvast vriendelijk bedankt voor de reactie
Ik feitelijk ook wel, ziet er erg praktisch uit.
Bij de saucijzenbroodjes is juist de kruidensmaak het cruciale punt hoe lekker het broodje is. Op veel verschillende plekken zoveel verschillende smaken geproefd (ook wel vieze te vette broodjes) maar nou mis ik hier de juiste mix kruiden die je zou kunnen gebruiken. Stja indische kruiden…ik ken er uit mijn keukenkastje al minimaal een stuk of 10. Welke mix dus?
Goedemiddag,
Hebben jullie al de afmetingen van de plank met de zaaginkepingen al ontvangen?
Wil een plaat maken voor 10 saucijzenbroodjes.
In afwachting van de maatvoering.
Met vriendelijke groet
Joopenton