Ibericofilet met spinaziecake en mosterdhangop van Antoine
Antoine Hermans maakt in Tijd voor MAX Ibericofilet met spinaziecake en mosterdhangop. De ibericofilet is een stukje vlees van het iberische zwartpootzwijn. Voor die spinaziecake heeft Antoine nog een handige tip hoe u kunt voorkomen dat het een natte kleffe toestand wordt. Bekijk bovenstaande instructievideo om te kijken wat u daarvoor kunt doen.
Ibericofilet
Ingrediënten (4 personen):
- 300 gram Ibericofilets
- 2 knoflooktenen, gepeld
- 2 takjes tijm, geritst
- 10 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 el zout
Bereiding:
Doe alle ingrediënten behalve de ibericofilets in een vijzel en maal het geheel fijn tot een marinade. Smeer de filets het liefst een dag van tevoren in met de marinade.
Spinaziecake
Ingrediënten:
- 200 gram spinazie
- 1 deciliter room, ongezoet
- 4 eieren
- 50 gram bloem
- 50 gram boter, gesmolten
- 1 theelepel anijszaad, gemalen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Blancheer de spinazie kort en knijp het vocht uit. Draai de spinazie fijn in de keukenmachine en voeg de overige ingrediënten toe.
Vet 1 persoonsbakvormen in en vul deze driekwart. Gaar de cake in ongeveer 10 minuten gaar in de oven.
Mosterdhangop
Ingrediënten:
- 0,5 liter volle yoghurt
- 4 eetlepel grove mosterd
- 4 eetlepel bieslook, fijngesneden
- 2 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel vadouvan
- peper
- zout
Bereiding:
Doe de yoghurt in een neteldoek boven een bolzeef en zet 24 uur weg in koelkast. Voeg de overige ingrediënten toe. Maak de hangop op smaak met peper en zout.
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
In dit programma wordt gebruik gemaakt van een groen egg/barbeque. Er komt hierbij CO2 vrij, wat gevaarlijk is voor de mens bij gebruik binnenshuis. Misschien vermelden dat dit geen navolging verdient om binnenshuis te gaan doen, is zeer gevaarlijk!