Huzarensalade

Huzarensalade met gerookte kip en witlof

Natuurlijk kunt u huzarensalade eenvoudig in een bak kopen in de supermarkt, maar er gaat niets boven eigengemaakt. Sandra maakt deze variant met gerookte kipfilet.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 300 gram vastkokende aardappelen
  • 1 winterpeen
  • 150 gram doperwten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 augurken
  • peper, zout
  • 1 gerookte kipfilet (à150 gram)
  • 100 gram radijsjes
  • 2 stronkjes witlof

Bereidingswijze:

Breng een pannetje water aan de kook en kook de eieren circa 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze daarna.

Breng een 2e pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze circa 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een schone theedoek uitwasemen.

Schil de winterpeen en snijd eerst in plakken, daarna in repen en daarna in kleine blokjes. Kook circa 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en doe ze direct in een kom ijskoud water. Voeg de doperwten toe aan de pan met kokend water en kook circa nog 3 minuten. Giet af en doe ze in de kom ijskoud water bij de wortel.

Meng in een kom de mayonaise met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de lauwe aardappel toe. Snijd de radijsjes in kwarten en voeg toe. Snijd de gerookte kip in blokjes en voeg toe. Snijd de augurkjes in blokjes en voeg toe. Giet de wortel en doperwten af, voeg toe en roer goed door.

Snijd de stronkjes witlof in achten en verdeel ze over de borden. Lepel hier de huzarensalade over. Snijd de eieren in kwarten en leg ze over de salade. Bestrooi nog met versgemalen peper.

Eet smakelijk!

Geef een reactie