Honing panna cotta en vlierbloesemdressing
Publicatiedatum: 6 april 2015
Ingrediënten:
Voor de honing panna cotta met violen:
- 40 gram honing
- ½ l slagroom ongezoet
- 1 vanille stokje
- 5 blaadjes gelatine
- 8 violen bloemen
Voor de vlierbesbloesemdressing:
- 100 milliliter mosterd
- 50 milliliter honing
- 75 milliliter sherryazijn
- peper en zout
- 4 deciliter sojaolie
- 20 gram vlierbesbloesem
- halve citroen citroensap
- 2 eetlepels olijf olie
Van de panna cotta:
Doe de gelatine in koud water. Breng de room aan de kook met honing en een gespleten vanille stokje. Wanneer het kookt meng dan de gelatine door de pan. Bekleed een platte vorm met bakpapier en giet hier het roommengsel in. Zet dit in de koeling en laat het 5 uur opstijven.
Steek het mengsel uit met ronde steker. Doe hierna op elke ronde panna cotta, 2 violen bloemetjes. De panna cotta die u overhoudt na het uitsteken kunt u opnieuw au bain-marie opwarmen en weer in een vorm doen. Laat dit hierna voor 3 uur opstijven zodat u het later weer kunt gebruiken.
Van de vlierbesbloesemdressing:
Doe de vlierbesbloesem een dag van tevoren bij de olie mengen. Laat dit 1 dag staan.
Doe alle ingrediënten voor de dressing behalve de vlierbesbloesemolie in een kom. Als het één geheel is voegt u druppelsgewijs de vlierbesbloesemolie toe tot dat het 1 geheel wordt.
(Bron: Jonathan Karpathios)