Hollandse vis- en aardappelsalade van Antoine
Publicatiedatum: 2 februari 2016
Kok Antoine Hermans staat dinsdag 2 februari 2016 niet alleen in de keuken bij Tijd voor MAX. Hij kookt dit keer samen met zijn tweelingbroer Raphael. Ze maken tijdens deze feestelijke uitzending een salade van aardappel, gamba en Hollandse garnaal met sissende oester.
Ingrediënten:
Voor de salade:
- 200 gram aardappel, vastkokend
- 12 gamba’s
- 200 gram Hollandse garnaal
- 2 eetlepel verse dragon, gehakt
- 100 gram mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 2 gekookte eieren, fijngehakt
- 50 milliliter ingekookte schaaldierenbouillon
- 50 gram kappertjes
- mespuntje pimente d’espelette
- peper
- zout
- knoflookolie
Voor de oester:
6 wilde oesters
1 bosui, fijngesneden
1 deciliter limoenolie
6 blaadjes basilicum
100 gram spinazie, geblancheerd
6 gedroogde tomaatjes
Parmezaanse kaassnippers
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes en kook beetgaar. Spoel de aardappelen af met koud water.
Pel de gamba’s, maak ze schoon en bak ze kort in knoflookolie.
Voeg de Hollandse garnalen toe aan de aardappel samen met de dragon, mayonaise, bouillon, pimente d’espelette en mosterd. Voeg de kappertjes en de eieren toe en meng het geheel. Breng op smaak met peper en zout. Dresseer de gamba’s mooi op de salade.
Stoom de oesters ongeveer 2 minuten in een stoommandje. Snijd vervolgens de oester los en bedek de bodem met op smaak gemaakte spinazie. Leg de oester op het bedje van spinazie en garneer deze met de bosui, basilicum, Parmezaanse kaas en tomaat. Verhit de limoenolie en schenk deze heet over de oester.