Jurgen van den Berg met het kerstmenu van Villa VdB.

Het 3-gangen kerstmenu van Villa VdB 2024

Jurgen van den Berg ontvangt op 24 december 2024 kookboekenschrijvers in zijn radioprogramma Villa VdB. Samen bereiden zij een kerstmenu voor. Dit jaar zijn de gasten Jigal Krant, Bloeme Burema en Derk Jan Wooldrik.

Dinsdag 24 december 2024 tussen 14.00 en 15.30 uur zijn de 3 kookboekenschrijvers te gast in Villa VdB op NPO Radio 1 en vertellen ze over de gerechten.

Het voorgerecht van Jigal Krant

Jigal Krant maakt het voorgerecht in dit Villa VdB-kerstmenu. Hij maakt allemaal verschillende kleine hapjes, ook wel mezze genoemd. Een bietencarpaccio, taboelé met cranberry’s en walnoten, Oosterse shoarma van aubergine en oesterzwammen én geroosterde paprika, bonen en olijven met harissatechina.

De 4 voorgerechten

Geroosterde paprika, bonen en olijven met harissatechina, als onderdeel van het Villa VdB kerstmenu 2024.

Foto: Vincent van den Hoogen

Het hoofdgerecht van Bloeme Burema

Bloeme Burema maakt het hoofdgerecht in dit kerstmenu. Dit staat in het teken van bonen. Zo maakt ze kikkererwten met snijbiet, gepofte paprika en feta én snijbonen in tomatensaus.

De 2 hoofdgerechten 

Kikkererwten met snijbiet, gepofte paprika en feta van Bloeme Burema, als hoofdgerecht van het Villa VdB kerstmenu.

Foto: : Mitchell van Voorbergen

Het nagerecht van Derk Jan Wooldrik

Derk Jan Wooldrik maakt het nagerecht van dit Villa VdB-kerstmenu. Hij gaat voor een legendarische citroentaart. Volgens hem hoort elke kok een eigen citroentaart te hebben. Hij heeft wekenlang geoefend en het recept bijgeschaafd, tot hij bij de perfecte verhoudingen uitkwam. En nu deelt hij dat recept met de Villa en met ons!

Het nagerecht

Citroentaart van Derk Jan Wooldrik, voor het Villa VdB kerstmenu.

Foto: Elvan Ünlü

(Bron: Jigal Krant, Bloeme Burema en Derk Jan Wooldrik. Hoofdfoto: © Sander Mulkens)

Geef een reactie